torsdag, november 29, 2007

Selvfølgelighetsskolen kårer en vinner

Kristin Clemets Selvfølgelighetsskole og Hochschule für Plattitüde avd. Bahnhof Zoo (die größte Hochschule für Plattitüde in der Welt) setter bourgeois ungdom på skolebenken. Resultatet kan bli en sterkere bourgeois offentlighet. Nå har disse to skolene arrangert stilkonkurranse. Elevene kunne velge mellom disse spennende stiloppgavene:

Høires Kvinneforum – et flott tiltak
Den moderne familie: ett subjekt, ikke individer med ulike interesser
Glasstaket: FrPernes møte med Journalisthøiskolen
Valgfrihet - gode eller onde?

Vinneren av hele konkurransen ble Fjordfitte! Selv om hun bare går på skolen på grunn av de gratis rekesmørbrødene. Hennes interessante og tankevekkende stil om valgfrihet er gjengitt her.

Skjellsordet valgfrihet
Hvorfor er valgfrihet regnet som et gode i noen sammenhenger og ikke i andre? Hvorfor, hvorfor? Jeg kan bare ikke forstå det. Det er simpelthen ikke til å holde ut. Det er heller ikke logisk. Enten er valgfrihet et gode eller så er det ikke det. Hvorfor kan ikke kommunistene få det inn i knollen?

Ta forplantningslære. Noen foreldre ønsker ikke at døtrene deres skal ha kjennskap til forplantningslære og kroppens funksjoner, i alle fall ikke så tidlig som i tolvårsalderen. Dette burde vi som samfunn respektere. Foreldre må naturligvis ha valgfrihet på dette området, ettersom familien er ett subjekt, aldri individer med kryssende interesser. Men i dag er det omtrent bare den modige doktor Bjørn Hofmann, ekspert i medisinsk filosofi, som kjemper for valgfrihet i dette spørsmålet. Det er virkelig trist.

Så har du rettssystemet. Flere undersøkelser blant britiske muslimer har vist at et flertall ønsker at shariadomstoler skal opprettes i Storbritannia. Vår mann i SV, Reza Rezaee, har foreslått det samme i Norge. Dette er voksne, kunnskapsrike mennesker som vet hva de vil. Men de har i dag ikke den valgfriheten de ønsker! Tenk at det skal være slik!

Vi har jo valgfrihet når det gjelder pumps, armbåndsur, kremkaker og sepe. Hva i alle dager er det da som gjør valgfrihet så forkastelig og kontroversielt på andre områder? Finnes det noen god begrunnelse eller er det bare gammel vane??

Det gjøres oppmerksom på at Selvfølgelighetsskolen og Hochschule für Plattitüde ikke kan ta ansvar for denne stilen, da juryjobben var outsourcet. Hvis noen mot all tenkelig formodning skulle være misfornøyd med kvaliteten på vinnerbidraget, måten teksten er strukturert på eller oppgitt over totalt irrelevante sammenligninger må de ta kontakt med juryformannen.