torsdag, november 13, 2008

Klipp ut fitta di, allmøte

En undersøkelse på internett viser at 15 % mener det STYGGE ordet fitte nå må byttes ut med et FINT ord, slik at fitta kan bli en del av dagligtalen. Dette har blitt gjort med stor suksess i Sverige, og jeg kan rapportere at Den Svenske Fitta har økt sin anseelse betraktelig etter at den fikk et nytt FINT navn, nemlig snippa basert på det fine ordet snopp, som jo betyr guttetiss.

Nå er det allmøte. Det er obligatorisk å delta, og alle må ha med seg filt, saks og pappmasjé, for det er slike verktøy som vi kommer til å få bruk for når vi skal diskutere språk, hat og tabuer. Interessen for etymologi og historie håper jeg dere har lagt igjen på historiens skraphaug eller hvor dere nå hører hjemme.

Det fine navnet Bendik Wold seiler allerede opp som storfavoritt med tunge forhåndstemmer fra Avil og Lindkvist. Det har også kommet inne noen flunkende nye forslag. En flott familie fra Larkollen har foreslått pikkoline (av pikk), ettersom snopp og snippa ikke akkurat gir noen mening på norsk. Legeforeningen foreslår poco loco fordi det harmonerer så fint med uterus/hysteria. Norske Samers Riksforbund foreslår snøscooter, fordi det er det fineste ordet samene vet om, fordi det er ikke knyttet noen skam eller tabuer til ordet snøscooter, og fordi det er et nydelig ord som passer til alle anledninger. Forresten, nevnte jeg at vi har en same i regjeringen? Men det har vi i hvert fall. Fikk du det med deg? En same i regjeringen!

Beate Gangås ber spesielt om at hennes forslag, snippp snopp snute blir nevnt på prominent plass, ettersom dette er det eneste forslaget som tar de transseksuelles behov på alvor.

Håper alle legger merke til at nesten alle forslagene er hannkjønnsord. Det er fordi at i språket er hannkjønnsvariantene mye finere enn hunnkjønnsvariantene. Hunnkjønnsord virker oftest veldig rotete og klamme. Det er fordi det er noe galt med de ordene, rent estetisk. Dette kan åpenbart bidra til å senke fittas status. Dessuten kan Virrvarr rapportere fra den litterære verden: I konsulentuttalelsen var det bekymring om at å bøye fitte til fitta gjorde teksten støtende å lese. Så når fitta nå endelig skal få et nytt FINT navn er det best å slå til skikkelig så vi kan forskånes fra de støtende a-endelsene.

Vel, da er det bare å gå til stemmeboksene. Og husk pappmasjéen.


forex Poll