onsdag, august 06, 2008

Fjordfitte: -Aarebrot kan bli nødt til å trekke seg

Det er mye som tyder på at karrieren til Frank Aarebrot henger i en tynn tråd. Den verdensberømte eksperten og Arbeiderpartimannen kan antagelig bare redde seg ved å holde kjeft de neste ti åra. Og han må begynne NÅ, skriver Fjordfitte på sin blogg.

-Folk er nå så lei av Frank Aarebrot at dette kan bli en situasjon som kan utvikle seg videre. Dette kan bli dramatisk for Frank. Det kan vise seg at han har uttalt seg i flere saker han ikke veit noe om og da må han gå.

Avviser
Frank Aarebrot selv avviser at det kan være mulig at folk har fått nok av ham.
-Jeg er en flott gutt med en fantastisk utstrålig, sier den kjente bergenseren. Mine venner vet at jeg har god greie på det meste. Jeg tror at Helga Pedersen må trekke seg.

Fjordfitte mener dette svekker rikssynseren:
-Ja, i ganske stor grad. Både fordi det føyer seg inn i en rekke saker med overdrevet mediekjør og fordi kjønnsdimensjonen er så åpenlys, sier Fjordfitte, som i likhet med mange kritikere mener det er påfallende at kravet om ærlighet og dydighet rammer kvinnelige politikere og ledere i så stor grad, mens deres mannlige kollegaer slipper unna.

Frank Aarebrot på sin side kan bekrefte at de mannlige statsrådene i den rød-grønne regjeringa aldri har jugd i politikken eller tatt noen snarveier i byråkratiet. Mannlige næringslivsledere har heller aldri behandlet sine medarbeidere dårlig eller mobbet noen, stadfester Franken.

Ikke bare Frank!
-Folk er drittlei av at statsråder må gå av hele tiden. Derfor ligger skinnhellige kommentatorer og eksperter tynt an nå. Så dette gjelder ikke bare Frank, advarer Fjordfitte. Det virker som om flere av våre rikssynsere og kommentatorer er i samme situasjon. De prater for mye, og det de sier er sjelden særlig interessant for andre enn dem selv.
-Seriøst?
-Ja, sier den erfarne bloggeren kort.
-Men hvordan i all verden kan det ha seg? Trenger ikke vi nordmenn ekspertkommentatorer som minner oss på at politikk først og fremst handler om ærlighet, sanndruelighet og en sunn livsstil?
-Joda. Men folk tar det faktisk for gitt at politikere juger, særlig om alvorlige saker. We get it, liksom.
-Er det sant? I’m deeply shocked. Jonas Gahr Støre har vel aldri jugd?
-Nei, nei, det sier jo seg selv. Vår Jonas er unntatt fra de politiske tyngdelovene som felte Gerd-Liv, Manuela, Åslaug og den type folk. Jonas Gahr Støre har aldri jugd, aldri gjort vennetjenester, aldri nektet å svare på kritiske spørsmål fra journalister, aldri skitnet til hendene sine i det hele tatt. Han har heller aldri vært overlegen mot noen. Att på til er han utenriksminister! What a man!
-Enig. Hva med Jens Stoltenberg, har han jugd?

Innavl i embetsmannsstanden?
Fjordfitte trekker på det. Blir stille noen sekunder. Ser seg diskret rundt før hun svarer.
-Det blir en litt annen sak. Ingen i min familie er narkomane! I hvert fall ikke hvis vi hopper over de reseptbelagte legemidlene. Men søstera til Stoltenberg jr er jo junkie. Tenk så dysfunksjonelt. Dette kan ha genetiske årsaker.
-Vi snakker dårlig arvemateriale?
-Ja, nettopp.
-Innavl i flere generasjoner?
-Meget mulig.
-Søskenbarnekteskap?
-Kan ikke se bort fra det! Du vet, embetsmannsstanden har aldri likt å menge seg med folk som ikke vet hvordan de skal spise sjøkreps. Det kan derfor være at Jensemann har jugd en gang eller to i løpet av karrieren.
-Tror du han må trekke seg hvis det blir oppdaget?
-Tror ikke det.