søndag, august 24, 2008

What on earth could possess you?

Bilder av kvinner gjør meg ofte veldig utilpass. Utilpass som i WTF!? Utilpass som i unnskyld, jeg må ha kommet til feil galakse, kan du hjelpe meg hjem? Her er et godt eksempel:

What ever happened to Baby Jane? Well, now you know.

Modell: Helene Sandvig
Foto: Christian Berset
Styling: Hilde Ottem
Publikasjon: EVA (9/2008)

Ikke for å henge ut noen spesielle, men hva faen er dette? Hva er det som får en godt voksen og lett grovbygd kvinne til å undergrave seg selv på denne måten? Er det ironi? Er det sexy? Feminint? Er det lekkert og delikat? Er det en psykiatrisk diagnose? En form for ungpikefeber fra Evy Bøgenes-land? Er det alle kvinners drøm å bli visuelt mishandlet på foto sjut? Og hvorfor skjer dette hele tiden?

For dette handler selvfølgelig ikke om Helene Sandvig (40) og hennes personlige estetikk. Det handler om den måten voksne kvinner konsekvent fremstilles på og i svært mange tilfeller lar seg fremstille på i mediene. Med tanke på at det er et fritt land må man vel kunne anta at det er et stort element av frivillighet med i bildet.

Ok, I live in the real world. Jeg skjønner at menn ikke blir spurt eller bedt så pent om å stille opp på slike bilder. Ingen forventer at voksne menn skal trashe seg selv på denne måten. Jeg skjønner at dette er noe de hyggelige folkene i MSM kun gjør mot kvinner. Jeg vet at det ofte er vanskelig å si nei, at det kan være vanskelig å stille krav til andre mennesker, sikkert særlig til fotografer og stylister når du som intervju-objekt er avhengig av en viss velvilje fra disse, og det nærmer seg deadline og de har lagt mye arbeid i å finne frem jævlige tyllkjoler og paraplyer med rysjer. Jeg tror jeg skjønner noen av mekanismene som er i sving. Men ikke for mitt bare liv kan jeg fatte at så mange kvinner aksepterer skit som dette.

Noe av det samme av fr.martinsen.