torsdag, mai 07, 2009

Thomas Hylland Eriksen-bonanza!

Endelig har Thomas Hylland Eriksen tatt steget ut av Verdibørsen og tilbake i samfunnsdebatten! Og der har du en mannlig fagperson som har vært dypt savnet. Men nå syns jeg vi må komme litt videre i debatten. Må ikke stå å stampe i det samme hele tiden. Kan vi ikke ha en kunnskapsbasert debatt? Jeg syns at alle som skal delta i debatter med Thomas Hylland Eriksen bør ha et minimum av kjennskap til emnet. Derfor har jeg laget en quiz, eller bonanza, for å hjelpe oss litt på vei.

Disclaimer: Det kan være en del feil i denne quizen. Men det er ikke fordi jeg er inkompetent på mitt ekspertiseområde. Eller fordi jeg er en slurvete og lettvint person som bare plaprer i vei. Det er fordi utviklingen går så rykende fort. Og jeg lagde denne quizen for noen uker siden. Anywayz. Hvis DU skal delta i debatter om eller med Thomas Hylland Eriksen. Og det skal du vel. Så må DU ha minst 5 rette for å bli tatt serriøst.

1 Hvem er Thomas Hylland Eriksen?
a) En sentral premissleverandør for norsk integreringdebatt til venstre for FrP de siste 15-20 åra.
b) En som kommer til å få Fritt Ord-prisen.
c) He’s the boy in the bubble.

2 Hvorfor er han det?
a) Han klarer ikke å slutte å snakke.
b) Fordi han selv lever midt i det flerkulturelle samfunnet, føler problemer og gleder knyttet til dette på kroppen og derfor vet hva han snakker om.
c) Fordi det må være en buffersone i hard plast eller kilometer mellom det private og det politiske.

3 Hvor bor han?
a) I en hvit ghetto.
b) I et fargerikt felleskap der nordmenn, krigsflyktninger og innvandrere som knapt snakker norsk etter 30 år i landet bor sammen i flott harmoni.
c) In a bubble!

4 Hvorfor bor han der?
a) Fordi man ikke må være så redd for segregering. Og fordi behovet for intimt naboskap basert på felles erfaringer er noe annet enn fordommer.
b) Fordi han, Thomas Hylland Eriksen, ønsker å være en integrert del av det multikulturelle samfunnet han så varmt forkynner og skriver spalter om.
c) Fordi han har en autoimmun sykdom som gjør at han må beskyttes mot mennesker av annet etnisk og klassemessig opphav.

5 Hvor mange barn med annen etnisk bakgrunn går på skolen i nabolaget hans?
a) Færre enn 5 %
b) Rundt 50 %
c) Flere enn 75 %

6 Thomas Hylland Eriksen peker på at intime, beundrede familieforhold hos innvandrere og tvangsekteskap er to sider av samme sak. Noe han tviler på at [en viss gruppe mennesker] er seg bevisst. "Kjærligheten og intimiteten er noe de finner igjen i serieromanene de leser som foregår på 1800-tallet. Men de tenker ikke på at dette er en direkte følge av arrangerte ekteskap". Hvilken gruppe mennesker snakker professoren om her?
a) Arbeiderklassekvinner.
b) Middelklassemenn.
c) Pakistanere.

Forrige gang i serien: Thomas Hylland Eriksen-nytt