onsdag, februar 28, 2007

Når høyrefolka endelig kommer til orde

Alle syns vel at det er fryktelig leit at nesten ingen Høyre eller Frp-velgere ønsker å ta journalisthøgskolen eller jobbe i media. For det er det som er grunnen til at de samme Høyre og Frp-velgerne bruker så mye tid på å syte og bære seg over at nesten ingen journalister stemmer Høyre eller FrP. Tenk å få slippe det maset. Tenk så hyggelig det ville ha vært. Men hei, vi har jo levd i et fritt land helt siden 9. april 1945. Det ville liksom ikke føles rett å tvinge høyrefolka til å ta jobber de ikke vil ha. Så vi må kanskje forsone oss med at så lenge vi lever i et fritt land vil mediene være preget av de folka som faktisk vil jobbe der. Men så var det dette med høyresidens problemstillinger og vinklinger da. Det er da synd at de aldri kommer til uttrykk i den enspora, norske medieoffentligheten. Så det er fint at det i alle fall fins én høyremann som vil bidra til å øke mangfoldet i det offentlige ordskiftet og glede oss med høyresidens spennende og interessante vinklinger, nemlig Hallgrim Berg. Slik gikk det da han ville zkape debatt:

De mest beinharde motstandarene av [demokrati] er de islamske Sunniane (…) I dag er dei inne i nær seksti land og er like fanatiske som Wahhabiane, sine ideologiske søskenbarn: anti-vestlige, anti-moderne, anti-kristne, anti-jødiske.

Så jeg vet ikke. Men det er akkurat som om det ville vært bedre å være spart for høyrefolkas bidrag til debatten.

14 kommentarer:

VamPus sa...

Da kan jeg slappe av i trygg forvissning om at sunniene er pro-vestlige, moderne, og egentlig synes at kristen og jøder er helt ok. Puh! Det ryddet jo opp i bildet man kan få når man leser at irak-sunnier kjører en lastebil med sprengstoff inn i et marked med mål om å drepe sivile.

Eller var det noe med å skjære alle over en kam - enten det er høyresida eller muslimer?

Jarle Petterson sa...

Det er det jeg sier, og alltid har sagt: Aldri mer 9. april. Hva skal vi tross alt med all denne friheten?

Fjordfitte sa...

VamPus: hvordan dette kan tolkes som at "sunniene”, som i sunnier generelt ”er pro-vestlige, moderne, og egentlig synes at kristne og jøder er helt ok” er beyond me. Jeg peker bare på hvor ufattelig, ubegripelig kunnskapsløs høyremannen er. Jeg er selvsagt enig i at vi ikke bør skjære alle høyrefolk over én kam, men det er altså den type tenkning Hallgrim Berg selv bedriver og derfor inviterer til.

Det er i alle fall vanskelig å forestille seg at han ved å skrive sånt som dette ønsker å bidra til eller invitere til saklig debatt. Bittert at det går utover seriøse høyrefolk, selvfølgelig, når en høyremann endelig kommer til orde i offentligheten.

Anonym sa...

Enig med fitta, langt på vei.
Noe er åpenbart feil å si i en offentlig debatt: Eurabia-tanken. Bat Yeors tanke om at det eksisterer et prosjekt om å omdanne Europa til Eurabia, har jeg aldri hatt sans for. Det minner for mye om en konspirasjon. Common sense er et godt utgangspunkt: det lyder rett og slett usannsynlig. At Boumediennes tale i FN i 1974 skulle bety så mye har jeg også vanskelig for å se. Folk føder ikke unger på kommando.

Det er mulig å falle ned i en retorikk som har noe uspiselig ved seg. En av dem er argumentet om at livmoren er det nye våpenet. Folk reagerer instinktivt på det. Det er ufint.

Det er ufattelig at en så kunnskapsrik mann som Berg driter på draget på dette felt .
Fjordman bruker slik retorikk, Anfindsen har så langt jeg kan forstå styrt unna Bat Yeors retorikk. De demografiske og kulturelle resultater kan imidlertid bli tendere mot hennes dystre prognoser om korrigerende tiltak ikke settes iverk.

Link til Hallgrims fallguve
http://en.wikipedia.org/wiki/Bat_Ye'or

Erlend sa...

Øh, et fritt land siden 9. april 1945?

Fjordfitte sa...

Akkurat, ja. Det er jo hyggelig for meg å kunne bidra til den generelle nivåhevingen. Det bor en høyremann i oss alle, tydeligvis.

Erlend sa...

Aha, slike subtile vendinger går nok over hodet på en stakkars petimeter som meg. Det later til at datoen 9. april 1945 ikke har fått den plass den fortjener i historien.

Fjordfitte sa...

Nei, nei, ikke stakkars petimeter. Jeg har virkelig problemer med å skille mellom 9. april og 8. mai, akkurat som noen har problemer med høyre og venstre. Det hender også at jeg må gå en ekstra runde for å finne ut om det egentlig er 8. april og 9. mai. Noe jeg tar som et bevis på at det bor en innful liten høyremann inne i meg et sted.

Anonym sa...

Befrielsen 1945 - 9. april

http://www.google.com/search?client=opera&rls=nb&q=9.+april+1945&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Virusproblemer ?

Erlend sa...

9. mai var frigjøringsdagen i Sovjetunionen. Så kanskje du er en skap-stalinist? ;-)

Anonym sa...

Vetle Lid Larsen nevner navnet ditt i et Utfall. Sitat:

"Nettet koker over av navlebeskuende, infantilt pjatt, skjult bak tåpelige pseudonymer som «Hufsa», «Lille Nille», «Fjordfitte» og «Ghost of Goldwater». Hvorfor kan de ikke skrive under fullt navn? Tør de ikke? I Se og Hør er i hvert fall åndsverkene signert. Hva ville skjedd om alle bloggene la ned pennen?"

Det er fascinerende så interesserte og kritiske mange i de gamle mediene er til bloggene. Og det er like fascinerende hvor lite de skjønner.

Anonym sa...

I dagens A-Magasinet altså. Det glemte jeg å si.

Fjordfitte sa...

Ah, der har du en ny og virkelig forfriskende debatt. Fantastisk at en så dypsindig, interessant og ikke minst kunnskapsrik fyr som Vetle Lid Larssen tar opp dette viktige og lite uttværede emne.

Anonym sa...

Ja, synes du ikke? Det er så flotters atte.

jeg måtte skrive litt om det. Jeg kjenner ørten bloggere som i større grad hadde fortjent å presenteres på side 18 i A-magasinet.