fredag, desember 09, 2005

Verste norske

Det stunder mot jul og de årlige kåringene. Dagbladet kårer Gullblogg, VG kårer årets navn, NRK kårer Store norske. Fjordfitta kårer Verste norske. Dette gjelder nordmenn jeg ikke har lyst til å høre noe mer fra eller om noensinne. Altså de verste folkene i hele landet. Og de nominerte er:

Erik Bye
"Kjempen", "giganten", "mastodonten"… *kvalme*, *kvalme*. Kort sagt: for den psykelige og uforståelige heltedyrkelsen av deg før og etter din død. Og fordi du nå - post mortem – også dukker opp i tv-debatter der din sønn forteller hva du ville ha ment, om du bare ikke hadde vært død og begravet. You are dead, but you won’t lie down. Men Erik, det er nok nå, du er død, og jeg er så, så lei.

Arne Berggren
Fordi du har irritert meg helt siden 80-tallet. Først nå begynner jeg å skjønne hvorfor: dine "morsomme" kåserier. Dronnings Mauds land. Den evinnelige plapringa om hvor stigmatisert dere katolikker er. Fordi du brukte 20 år i reklamebransjen på å skjønne at kreativitet ikke oppstår av å skrike på seminar.

Terje Blom-Pettersen m fl
Drepe kona, ungene, eks-kona… skyte dem, kvæle dem, slå dem ihjæl, rive håret av dem, sette fyr på dem, pakke dem inn i plast og grave dem ned for å skåne resten av familien. Ja. Det er klart det virker som en god ide. Fordi du er mann. Du tåler ikke skilsmisser. Du tåler ingenting. Du er svak. Du er et kryp. Du er ynkelig. Feminismen har ødelagt for deg. Ja, det er synd på deg. For du har rett: du er ikke noe verdt. Du er søppel i samfunnet. Du er uønsket. Derfor vil jeg ikke høre noe mer om menn som deg. Aldri noensinne mer.

Susann Goksør
Fordi du representerer det klamme fenomenet "jentene våre", og for dine mange rapporter om møter med gamle damer som går slik: håndball kjedelig nå bla bla bla spennende før for 150 år siden bla bla for dere kjente vi jo bla bla bla jentene våre kose kose vise følelser på banen smile fnise kose spy.

Ane Vallevik Håbjørg
Fordi du gir ikke-anonyme politiske kommentatorer a bad name. Fordi jeg er bekymret for hva du og dine på sikt vil gjøre for samfunnsdebatten. Dere er som 80-tallets maskerte blitzere, bare med enorme byline-portretter, fullt navn og en massiv meningsløshet.

Kyrre Nakkim
Ditto. Selv om kanskje ingen har hørt om deg. Og ingen har hørt deg si noe viktig. Men du har jo et pent ansikt. Så kan du ikke bare holde kjeft og fokusere på det?

Johann Olav von Koss
For din samlede innsats (mistenkelig beleilige medaljer, merkelige ekteskapsprosjekter, vadmelsbukser, generell skinnhellighet og fredsønsker) og fordi jeg mistenker at du sitter borte i Canada og planlegger å avvikle monarkiet og innsette deg selv som president. Poeng for at du tenker langsiktig, da.

Iffit Qureshi
Fordi du får meg til å føle meg som Carl I Hagen. Dessuten trengte jeg en representant fra det flerkulturelle Norge. Så slapp av, du er kvotert inn.

Erna Solberg
Fordi du ble Høireleder på heterokvoten, ikke har levd opp til kallenavnet Jern-Erna, og fordi du virker svak, vinglete, populistisk og har gitt meg "litt" for mye info om vekta di, fettet ditt, familielivet ditt, klærne dine og hvor flink mannen din Sindre er til å ta seg av sitt eget hjem. Og for bildet i tjernet - eller din manglende dømmekraft som det også kalles.

Ukjent mannlig lege, flere av dem, gjennom år
For deres jevnlige utbrudd om at det beste for kvinner er å få barn når de er 20 år. Som om en god (eller lykkelig) mor er en som er flink til å føde. Og for at de alltid unnlater å nevne at mannens fruktbarhet synker drastisk etter fylte 35 og at faren for schizofreni og andre avvik øker jo eldre barnefaren er.


Alt i alt var det mange dårlige kandidater å velge mellom, men jeg måtte jo velge de verste. Av dem som dessverre ikke nådde opp i denne omgangen vil jeg særlig fremheve:
Ingebrikt Steen Jensen (for mandig skriking og hysteri gjennom et langt medieliv)
Atle Brynestad (for syting og Diet Coke)
Dagfinn Høybråten (for "Mehmet, du trenger ikke behandling for du lever kanskje til du blir 40")
Pater Pollestad (for ditt sleske smil, og fordi du heller ville at moren din skulle dø enn å ta en abort som kunne redde livet hennes)
Pia Haraldsen (de vanlige grunnene).

Hvis noen ønsker å bidra til kåringen oppfordrer jeg alle til å stemme på Erik Bye.

5 kommentarer:

Trond sa...

Er det noen du liker så overhodet??

lotten sa...

Haha!
Her var det mange gode kandidater!:D

Kachine sa...

jeg er enig i alle navnene bortsett fra det første - du KAN IKKE sette Erik Bye på denne lista. OG så ØVERST, da! Fy faen for ei fitte.

Leve Erik Bye. Selv om han er dau.

Kachine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Kachine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.