torsdag, juni 01, 2006

Bizarro WorldSom norsk statsborger lover jeg troskap til Norge,
og det norske samfunnet,
og jeg støtter demokratiet
og menneskerettighetene
og vil respektere landets lover.


Eh, ellers takk. Pølsa, du skjønner, jeg ble så kvalm da jeg leste det dumme, lille verset fokusgruppa di v/dr juris Ulfstein har klart å hoste opp. Jeg ble så veldig, veldig kvalm, og så fikk jeg vondt i hodet. Jeg prøvde å le, for det er jo litt morsomt, litt George Bush type morsomt, litt Immigrant Success Stories morsomt. Ja, men jeg klarte det ikke.

Først måtte jeg kaste opp, og så måtte jeg legge meg ned. Jeg fikk så ekle bilder i hodet. Bilder av friske, kjernesunne Mädchen, gutter i turnsko og lykkelige familier samlet rundt radio-apparatet. Alle hadde kornblondt hår og blå øyne. De var enkle mennesker, lettlurte og hardt arbeidende. De koste seg med tanken på at de fremmede skulle love troskap til landet. De følte det var noe betryggende og riktig med troskapsløftet. Det var rent og pent, og det var noe alle kunne forstå. Det var ikke rotete og kaotisk som søplete bygater. Nei, det var et enkelt og ryddig lite vers som satte skapet på plass.
-Land og folk, tenkte de enkle, men lykkelige menneskene foran radio-apparatene, land og folk må være ett.
Så spiste de opp kremkakene sine. Det var noe technicolor og plakatkunst-aktig over bildene i hodet mitt, litt Harald Damsleth. Ja, du skjønner hvor jeg vil, Pølsa, du er jo både minister og for pen til å være feminist og derfor veldig intelligent og smart.

Pølsa, vær så snill å si meg at dette verset bare er en vond drøm og at jeg kommer til å våkne snart.

Pølsa?

Pølsa?

7 kommentarer:

Oddrun sa...

Pølsa pen? Uuurk jeg syns han ser "klæpphæsle" ut!

Writer'n sa...

FØR du får opplest det verset må du ut med 3år x 800kr i visum ( 4-5 timer i kø for hver gang samt behandlingstid på 7 måneder), samt 2000 kroner i saksbehandling for statsborgerskap + kr 1000 i pass.

Den lyrikken til Pølsa er ikke verdt 5400 kroner i idiotgebyr og venting

lotten sa...

Det blir nok kjempefint.
Jeg ser i særdeleshet for meg at Carl Ivar skal stå i bakgrunnen og klø seg i nesa mens han holder opp Grunnloven.

Carl I Hagen sa...

Pføy! Hvis det er noen som fortjener en unnskyldning her, er det meg! Jeg har aldri pillet meg i nesen, faktisk. Tenk så vulgært å påstå noe slikt. Jeg er rystet. Husk at jeg er vise-president. Det er faktisk Per Sandberg som piller nesen min. Så legger han busemennene på lite fat i sølvplettt. Da koser vi oss.

Vegard sa...

Jeg så deg nok under ei viss høring i går, Carl! Det var tydeligvis så kjedlig at du morte deg med å pille deg i nesa og blåse opp overleppa.

Det er fint med streik i krinken, masse overføringer fra stortinget :)

Anonym sa...

Snakk om å se spøkelser på høylys dag. Du går kanskje rundt å ser (etter) nazisme overalt? Kanskje liker du ikke gutter med blå øyne og kort lyst hår, fordi de SER nazistiske ut? Å nei du.

Jeg er helt på linje med deg i avsky mot intoleranse. Men i Europa i dag og framover kommer den mest fra helt andre kanter enn du og ditt tilbakeskuende sinn ser i. Jeg skal gi deg et par hint: hvem sier oftest ordene hore, skitne og hund i samme setning? Og i hvilke land selger Hitlers bok Mein Kampf mest?

Fjordfitte sa...

He he. Spam!