onsdag, juni 28, 2006

KRF-mandag

Mandag 26. juni
Jeg har gjennomgått mine arkiver og funnet noe leit. Jeg er ikke likestilt! Jeg overfokuserer på menn og usynliggjør kvinner. Jeg er milelangt fra å oppnå 40% kvinneandel. Riktignok har jeg skrevet ganske stygt om Mina Gerhardsen, Ane Håbjørg, Kristin Halvorsen, Iffit Qureshi, Sissel Benneche Osvold, Nazneen Khan-Østrem og Kristine Moody (dvs, coming soon to Fitta, må først tenke litt på om det er mobbing å blogge om de åpenlyst ressurssvake). Men når vi ser hvem som har fått æren av å ha blitt avbildet på Fjordfitte viser det seg at mannsdominansen er total:

Menn
navnløs mannerompe (x 6)
profeten Muhammed (x 4)
Pølsa (x 2)
erke-engelen Gabriel
noen smådjevler
V Selbekk
M Hamdan
D Høybråten

Kvinner
Buraq, et ridedyr med kvinnehode
anonym tjenestepike med tildekket ansikt

For å rette på dette går jeg for KRF-mandag, et konsept jeg har videreutviklet fra å være begrenset til fredager og retusjerte romper. Idag vil jeg gjøre noe nytt og spennende, nemlig fokusere på kvinnekroppen som vare. Hvorfor? Fordi det er en bransje i vekst og det føles veldig cutting edge, veldig now. Hvis noen sier at det er gammeldags og kuksurt å fokusere på kvinnekroppen som vare sier jeg bare at jeg føler meg som en diskriminert, mobbet taper og at de verken forstår seg på ironi eller hva som faktisk er økonomisk lønnsomt. Dermed har jeg vunnet, for jeg vet at de fleste normalfungerende rett og slett ikke gidder å ta den dølle, dølle diskusjonen.

Onsdag 28.juni
Scheiße. De beste bildene av kvinnekroppen som vare viste seg å være kopibeskyttet. Urettferdig! Jeg prøvde å lete rundt etter noe lignende, men det var ikke så givende.

Jeg fant riktignok dette, som er et godt eksempel på kvinnekroppen som vare. Det er kanskje ikke politisk korrekt å si at andre har stygge pupper. Mange vil mene at det er fordomsfullt og sexistisk å si noe sånt, og at man bør respektere andres kultur og evne til å ta selvstendige valg. Men jeg syns altså at disse puppene er skikkelig, skikkelig stygge og dessuten abnormt ekle. Jeg vet ikke hvem denne jenta er. Kanskje hun er en som mangler grunnleggende anatomisk og estetisk forståelse og derfor har tvunget en intetanende lege til å selge henne en deformert kvinnekropp. Kanskje er hun bare en fattig "glamour"-modell som ikke hadde råd til å gå til en god kirurg.

Men også svært rike kvinner, i alle fall er de berømte nok til at det er naturlig å tro at de er relativt velstående, går til dårlige kirurger og kjøper seg stygg og abnorm kvinnekropp.

Nicole Kidman er et eksempel på det. Hun har like godt kjøpt seg et nytt ansikt. Og hun ser for jævlig ut. Ikke sant, hun ser ut som et monster? Stakkars Nic! Jeg er enig i at man skal ha rett til å kunne kjøpe seg forskjellige varer, men skal man virkelig kunne selge hva som helst? Hva med kvaliteten? Er det ingen kontroll, ingen grenser mellom kvinnekropp og monster?

Ikke hvis du følger disse linkene.

Vivica Fox har kjøpt deformerte pupper. I alle fall én.

Lil' Kim har kjøpt rare ballonger.

Lindsay Lohan har kjøpt… noe. Vet ikke helt om dette kan kalles pupper, men kvinnekropp er det vel på et eller annet vis.

Kate Beckinsale har valgt ekstra strekkmerker. For å få til slike strekkmerker må den høytlønnede(?) og dyktige(?) kirurgen være påpasselig med å legge inn implantater som er altfor store for kroppen, slik at huden strekkes over evne.

Jessica Simpson har kjøpt lepper.

Meg Ryan også.

Many moore cool pics av kvinnekroppen som vare på awfulplasticsurgery.com

6 kommentarer:

Igor sa...

Hehe, genial satire. Når det er sagt, er det jo litt rart at feminisme er i ferd med å bli kampen for retten til å kjøpe seg kropp. Men.. som du sa. Det er en diskusjon som rett og slett er kjedelig og utdatert

Det er slett ikke umulig jeg stopper innom her de kommende KRFiske mandager.

Tormod sa...

Dette er rett og slett temmelig forstyrrende.. Jeg kan rett og slett ikke forstå hvilke krefter i sving som fører til at noen tror plastikk forbedrer utseendet på normale mennesker.

Esquil sa...

Word!

Julie sa...

Dette bildet av Pamela Anderson er også
ganske skremmende..

http://www.imnotobsessed.com/2006/06/27/where-is-pam-andersons-nipple/

Fjordfitte sa...

Det er sant. Pamela Anderson har scariest breasts ever. Vurderte å legge ut noen bilder av henne, men kom til at det ville senke nivået på min blogg ut over all rimelighet.

androida sa...

Nei&nei! Her klikker jeg intetanende rundt og kommer over alt dette ekle som den stygge bilulykke klisjeen; Vil ikke vil ikke, men se!
Her er mer stygt