fredag, juni 02, 2006

Høyt intellektuellt nivå

Jøss da. Den fremstående norske politikeren Trond Giske har dratt på privat turne i Midt-Østen. Ettersom jeg har vært indisponert har jeg ikke helt fått med meg hva som var formålet med denne privat-politiske turneen. Kanskje det vanlige, sex, drugs og rockemuseum? Hasj er jo så billig i Syria. Og det er vel alltids noen ungjenter som vil sitte på fanget. Ifølge Klassakampa skal han "ifølge VG «ta et oppgjør med islam»". Trond Giske vs islam, altså. Du må innrømme at det rocker.

Men alle ser visst ikke det storartede i Tronds turne. Ikke alle ser den grunnleggende komikken i konseptet. Særlig ikke høgskolelektor Nazneen Khan-Østrem. Hun er "rystet" over kulturminsteren. Og hvorfor? Fordi hun hadde forventet et høyere intellektuelt nivå. Høgskolelektor Khan-Østrem, altså, kvinnen som har så høyt intellektuelt nivå at hun har kommet frem til at Holocaust, Abu Ghraib, Slobodan Milošević og vilkårlig fengsling av muslimer med ryggsekk er vestlige verdier.

Slik taler Khan-Østrem:
Den jevne muslimske kvinnen kan føle seg fremmedgjort av de teologiske diskusjonene. Men man må akseptere at noen kvinner inntar en mer underdanig rolle som enhver religion ofte vil fremme – om det så gjelder å tildekke seg hundre prosent, eller å være hjemme. Det er en viktig intellektuell verdi i ethvert samfunn at man har ulike avskygninger.

Klassekampen spør:
Mener du det er intellektuelt viktig at kvinner må holde seg hjemme og dekke seg til, fordi det er et sunt mangfold?

Slik taler Khan-Østrem:
Noen kvinner velger dette bevisst selv, og individets frihet til å velge er essensiell i samfunnet.

Nå tenker jeg Trond Giske sitter på en stubbe og gråter over å ha blitt most så kraftig på det intellektuelle området. Her tok han utspills-politikken til nye høyder, og så sitter O Store Khan-Østrem hjemme i Norge og knuser ham som en liten mygg. Det høye intellektuelle nivået! Tankekraften! Verdian! Det er rent så man syns synd på Trond Giske. Men drit i det. Som O Store er også jeg veldig opptatt av individets frihet til å velge. Jeg vil trekke frem disse frihetene individet har rett til å benytte seg av, og som det er viktig at samfunnet hegner om av hensyn til mangfoldet og de intellektuelle verdiene:

-svarte kan velge å ha en underdanig rolle i forhold til de hvite
-homofile kan velge å ha færre rettigheter i samfunnet enn heterofile
-jøder kan velge å frasi seg sine borgerretter
-African-Americans kan velge det samme, hvorfor ikke, om jeg tør spørre?
-man kan smøre seg inn med blekende blykrem for å få lysere hud
-man gå med finlandshette på gata slik at andre mennesker ikke skal gå rundt og kåte seg opp på naken hud eller bli krenket fordi de ikke liker bestemte hudfarger
-og sist, men ikke minst, kan man fritt velge å gi alle pengene sine til scientologene

Nå skal jeg intervjue meg selv om verdien av ulike avskygninger i samfunnet.

-Fitta, hvorfor trekker du frem akkurat disse frihetene?
-Vel, jeg mener det er intellektuelt riktig å respektere alle individ-uelle avgjørelser et fritt individ tar. Det er en viktig intellektuell verdi i ethvert samfunn at man har ulike avskygninger.
-Men Fitta, valgte du ikke ganske kleine eksempler? Det er vel ikke særlig smart, enn si intellektuelt, å frasi seg sine rettigheter på grunn av hudfarge eller seksuell legning eller å gå med finlandshette på gata?
-Som intellektuell er jeg opptatt av det prinsipielle og det at alle skal respekteres for sine valg. Det er essensielt. Jeg har ikke tenkt å gi alle pengene mine til scientologene, det fatter du vel.
-Ja, så klart. Men dette med at svarte kan velge å innta enn underdanig rolle i forhold til hvite, er ikke det en ganske ekkel tanke?
-Man må akseptere at noen svarte vil velge dette. Mange svarte kan nemlig føle seg fremmedgjort av samfunnsdebatten. Dette spesielle samspillet mellom svarte og hvite er jo kjent i alle samfunn. At svarte er underdanige på det juridiske, økonomiske og politiske området har dessuten århundrelange tradisjoner. Det er en kulturarv. Er det da så unaturlig at en del svarte vil velge denne tradisjonsrike rollen? Så kan de heller utmerke seg på områder der de ikke føler seg fremmed-gjorte, som for eksempel innen sang og dans.
-Og rytmeinstrumenter?
-Du lærer!

6 kommentarer:

Drus sa...

Altså, jeg tror det vanlige er at Giske fornærmer vertskapet med å sende sms til Ari og co under bordet. Vanskelig å ta et realt oppgjør når man er opptatt med å pleie nettverk. Men ellers en klar innertier av en post, da.

Sexy Sadie sa...

He,he, he. Steinbra, fitta!

Lindkvist sa...

Endelig er Fjordfitta tilbake. Med nok et glitrende innlegg. Har i rein beundring lagt deg som lenke fra min egen blogg. Håper det er ok.

Seniormann sa...

Intelligent innlegg.....

e.s.p. sa...

Godt å se at du er tilbake, som vanlig i strålende form.
Håper på flere innlegg framover.

Aandrea sa...

Åhhh, det er så bra!!! En ekte leserorgasme!
Åhhh, Åja, Åja, Åjaaaaaa.....
Ta meg oftere, og ikke hold meg på pinebenken så lenge igjen!

Men bør vi ikke respektere (he he) Nazneen Khan-Østrem for at hun tør å innta den helt spesielle avskygningen; øvelsen stupid tanketom kvinne som backer, støtter og etteraper menns og herskeres standpunkter for å gjøre livet lettere og lysere for ehh menn og herskere. Slik kan menns stupide og tanketomme standpunkter få en gledelig og positiv effekt ved at de undertrykte selv er innforstått med situasjonen, og lille sekretær tar dessuten støyten. Dessuten bekrefter vel bare dette at stemmerett og talerett for kvinner egentlig ikke var noen god ide??