mandag, juni 18, 2007

KK goes Khomeini

Disclaimer: dette er ikke et angrep på fashion blogger

Det ville være så domt og sjedelig hvis alle mente det samme. Tenk hvis alle mente at menn skulle ha stemmerett. Eller hvis alle mente at det burde være strenge straffer for fedre som av ulike årsaker hakker i stykker sønnenes kjønnsorganer. Eller hvis alle mente at religioner som sier at hvite mennesker kan slå oppsetsige, ulydige afrikanere med en tynn kjepp, så lenge det ikke blir synlige merker, er avskyelige og fascistiske. Da ville vi miste det verdifulle meningsmangfoldet, og alt ville bli gørr og nazifeministisk. Alltid må vi slåss mot konformismen. Mitt bidrag i kampen mot konformismen er å viderebringe disse innsiktsfulle ord:

Et enkjønnet par har ingen grunn til å gifte seg. To av samme kjønn er aldri nødt til å gifte seg, det er intet svangerskap som skal skjules. Ingen kan lure den andre til å tro at han er far.

Nå vil enkjønnede par delta i det heterofile ekteskapet. De hevder at de blir diskriminert fordi de ikke kan gifte seg. Men enkjønnede par diskrimineres ikke av den grunn. Ingen kritiserer dem for ikke å være gift. Ingen ser ned på dem.

Etter mitt syn er homoseksuell legning et problem for den enkelte, men ikke for kristne. At en liten gruppe mennesker har en seksuell dragning mot sitt eget kjønn, er ikke statens eller politikernes problem.

Seksuell legning er verken en religion, et livssyn eller et politisk ståsted.

Nina Karin Monsen, statsstipendiat, filosof og forfatter.
Klassekampen, 17.06.07, side 3


Nå har du lært litt om enkjønnede par. For deg som er mindreårig: husk at du ikke må tro på alt du leser på nett eller for den del i venstresidas dagsavis. Det finnes voksne mennesker der ute som hater deg og som ikke vil deg vel. Noen av dem har fine titler og noen av dem skriver det du leser på nett og i venstresidas dagsavis. Tenk selv, eller spør en voksen du stoler på hvis det er noe som virker uklart.

11 kommentarer:

Iskwew sa...

Damen har jo så snurrige synspunkter at du tror det ikke før du ser det.

Lothiane sa...

Jeg lo spesielt høyt av denne:

"Et enkjønnet par har ingen grunn til å gifte seg. To av samme kjønn er aldri nødt til å gifte seg, det er intet svangerskap som skal skjules. Ingen kan lure den andre til å tro at han er far."

Trodde det var en parodi jeg, før jeg skjønte det var fru Monsen. Den dama er jo gærnere enn de fleste. Egentlig en veldig god parodi på seg selv.

Mener Lothiane

Hjorthen sa...

Er du sikker på at du har sitert Fru Monsen riktig nå da? Hvis ikke blir det rabalder vet du, hun har mektige venner har jeg hørt!

Fjordfitte sa...

Ja, det er egentlig vanskelig å gjøre narr av en person som i den grad er en parodi på seg selv. Man kan liksom ikke toppe Cirkus Monsen. Og så er det som om hun blir crazier og crazier for hver gang hun gir lyd fra seg.

Fru Monsen: De må bare si ifra hvis De føler Dem feilsitert eller på noen måte uthengt. Men skulle De ikke saksøke Hjorthen og hans blogg for ærekrenkelser og dårlig humor? Jeg syns De bør ordne den biffen før De går etter stakkars Fjordfitte. For øvrig understreker jeg:

Ingen diskriminerer Dem. Ingen kritiserer Dem. Ingen ser ned på Dem. Etter mitt syn er De et problem for den enkelte, men ikke for samfunnet som sådan.

Marina sa...

"intet svangerskap som skal skjules"!!! Hah!
Akkurat som om det kans skjules! Som en av bonde-slektningene mine sa om kua: Hi a tatt sæ, så bli a pænt nøtt te å kælv!

Svangerskap er vel litt som dumhet på det viset!

Lindkvist sa...

Ja, er det ikke hærlig med ytringsfrihet og demokrati som gir oss så mange spenstige og ulike meninger. Virkelig artig.

Avil sa...

Eg skjønar ikkje kva desse sitata betyr. Verkeleg. Eg har lese dei om att og om att, og det gjev ikkje meining for meg.

Flopsy sa...

Det er umulig å forstå hva NKM mener, men hun er ihvertfall ikke PK :-P

Per Esben sa...

Monsen er flink, ho, men so er ho jo trass i alt filosof. Når ho i tillegg sparkar i alle retningar, blir det ganske vanskeleg å forstå kvar ho vil av. Sjølv har eg det med Monsen som med Paulus; ho har mange gode poeng og spanande tankar i det ho skriv, men stundom kan det vera lett å tolke det ho skriv som at ho går på tvers av dei meiningane dei fleste vil vedkjenne seg.

Avil sa...

EG har det også emd Monsen som eg har det med Paulus. Eg syns ikkje det er så mykje vettugt.

Per Esben sa...

Tja, har du lese "Kunsten å tenke" eller "Det elskende menneske"?