søndag, oktober 08, 2006

Bloggmessig

Er det noen som skjønner greia med sånne folk som legger igjen kommentarer som bare består av andre menneskers utsagn evt med en eller flere sidehenvisninger? Hva er problemet til disse søplefolka? Kan de ikke tenke selv, kan de ikke norsk? Lider de av en form for intellektuell dysleksi eller hva faen er problemet?

Ikke bare dukker de opp i ditt eget kommentarfelt, nylig så jeg at en eller annen gjøk hadde kopiert noe jeg hadde skrevet og postet det i kommentarfeltet til Knut Stian med henvisning til min URL. En gang gjorde en nazitype noe lignende på diskusjonsforumet til Universitas av alle steder. Dette er jo ikke til holde ut! Det kan ødelegge mitt renommé! Dårlig for meg!

Eksisterer det ikke en uskreven regel mot dette misbruket og denne forsøplinga av kommentarfunksjonen? Hvis det ikke gjør det, foreslår jeg at vi snarest oppretter en slik regel.

Til alle gjøker og nazityper der ute: vær så vennlig å la være å legge igjen kommentarer her dersom dere ikke kan tenke selv.

8 kommentarer:

Liz sa...

Du har jo copyright på det du skriver da. Også kan du bittelitt se på det som et kompliment at noen kopierer dine ord.

Mihoe sa...

Jeg er så enig, så enig. Og har mest lyst til å si ifra at jeg kommer til å slette slike kommentarer over en lav sko. De har jo absolutt ingenting å komme med selv.

Fjordfitte sa...

Liz: tror ikke man har copy right på anonyme eller pseudonyme ytringer på nettet. Det gjør meg heller ingenting at noen kopierer det jeg skriver, jeg er jo for å spre det glade budskap. Men copy-paste kommentarer som peker til min URL... der går det en klar moralsk grense.

Mihoe: jeg sletter også søpla. Med stor fornøyelse!

pakkepiken sa...

Jeg er helt enig med deg, fjordfitte. Du skal ha heder og ære for dine ytringer. :)

Men drøyere enn det? Noen har prøvd å bøffe mitt nick på et tidspunkt og skrevet innlegg med det. Dét er i hvert fall kjipt.

PonderN sa...

"Er det noen som skjønner greia med sånne folk som legger igjen kommentarer som bare består av andre menneskers utsagn evt med en eller flere sidehenvisninger? Hva er problemet til disse søplefolka? Kan de ikke tenke selv, kan de ikke norsk? Lider de av en form for intellektuell dysleksi eller hva faen er problemet?"

http://fjordfitte.blogspot.com/2006/10/bloggmessig.html

*fnis, fnis, fnis*

VamPus sa...

Litt avhengig av innhold - men jeg oppfatter det vel mest som at man bruker tekst og link for å gi kred til noe som du har skrevet fordi de ønsker å gjøre andre oppmerksomme på det og evt mener det er et bedre innlegg i debatten enn de selv skriver.

Når jeg referer til tekst i eget blogginnlegg og linker videre så gjør jeg jo i prinsippet det samme.. eller?

Shoaib sa...

Jeg skjønne rhva du mener. Har endle som kommer inn og limer inn en artikkel, en setning eller en link, og bruker et navn fra artikkelen ... og ofte da med et antiislamsk innhold som ikke behøver å ha noe med det de er ment å kommentere å gjøre.

Jeg mener når det er et innlegg om kirker i Pakistan er noe som skjer i Sudan igrunn helt uinteressant, men alt som kan brukes mot islam og muslimer blir slengt inn i omtrent hva det skal være av innlegg hos meg.

Vurderer å slette det, men så er jeg litt engstelig for å bli beskyldt for å hindre ytringsfriheten da ... :)

Terje sa...

Greit nok, jeg ser at du har et poeng; to mennesker mener sjeldent det samme, og en persons ord er like sjeldent tilstrekkelig til å formidle en annens tanker -- men av og til kommer man jo over noe som er så godt formulert at det virker som om man er fullt og helt enig i det. Litt tanketomt er det da kanskje å bare copy/paste i vei, uten å reflektere noe nærmere over det de siterer, men så lenge det kommer helt ut av kontekst, burde det vel gå noenlunde bra?*

Men er det ikke bra at de i det minste lenker til bloggen din, da, og ikke bare slenger det ut som om de skulle ha funnet på det selv? Og så lenge de ikke misbruker ordene dine fullstendig, føles det ikke litt godt at noen vurderer ordene dine som så gode at de siterer?

*Men det er kanskje dette du sikter til?