torsdag, oktober 19, 2006

Tenketanken Fugleunge

Et kort resyme: Jeger- og sankersamfunnet har gått dukken. Den norske mann er i krise. Den norske mann er systematisk undertrykket. Den norske mann har blitt lurt av kvinnen. Kvinnen har blant annet lurt den norske mann til å tro at han ikke kan bruke kondom og at hun – ja, den norske kvinnen – dessuten er infertil og slett ikke har noen seksuelt overførbare sykdommer. Den norske mann har blitt lurt av den norske kvinne til å tro at arbeidslivet er viktigere enn familielivet. Hvordan har den norske kvinne båret seg ad for å rompekjøre den norske mann så monumentalt?

Å, hun har vært snedig, kvinnen. Hun har brukt kvinnelist og lumske psykiske tricks. Hun har klart det retoriske kunststykke å fremstille familielivet som noe ulønnet til lavtlønnet, slitsomt og mykt. Hun har mast og mast og mast på mannen for at han skal gjøre husarbeid og andre dameting. Da er det klart at mannen, som må ha status, ære og sann manndom og med sin evinnelige frykt for myk pikk ikke har kunnet delta særlig aktivt i familielivet. Mannen må jo ikke bli tatt for å være en damete kjerring!

Slik har den norske kvinne fått mannen til å rømme fra familielivet, sine forpliktelser, den sanne lykke, lav lønn, minstepensjon og definisjonsmakten i hjemmet. Den norske mann har blitt en skjør liten fugleunge med pjuskete fjær. Det er urettferdig! Nok er nok!


Derfor har jeg besluttet å opprette tenketanken Fugleunge. For å tenke på den norske mann og bedrageriet og den systematiske undertrykkelsen han har blitt offer for.

Foreløpig er vi bare to ansatte i Fugleunge. Meg selv, som er executive director og informasjonleder, og Drusilla, som er mannsforsker. Jeg har ikke akkurat spurt mannsforskeren Drusilla om hun vil ha jobben, men vi mannsforskere er ikke så nøye på å skille mellom fiksjon og virkelighet, så det er litt samma det.

Jeg ansatte mannsforskeren Drusilla fordi hun er en av de ledende kapasitetene. Hun har bakgrunn som toppleder for og lederskribent i en av Norges beste blogger og har blant annet forsket på mannlige dommere. Alt i alt har hun forsket på menn i ca 15 år og har et vell av gripende enkeltskjebner å porsjonere ut i samfunnsdebatten. Vi planlegger nå et utspill om "Runar", en av hennes informanter, som en gang opplevde noe leit.

Jeg er usikker på om mannsforskeren Drusilla har betalt tv-lisensen, men jeg undersøker saken nøye. Jeg vil jo ikke at hun skal sitte i tv-debatter med klein samvittighet og skjelvende underleppe. Det er nemlig temmelig viktig at vi mannsforskere er ikke virker ynkelige eller bærer preg av å være i personlig krise. Sånt kan skade forskningens renommé. Og det vil til syvende og sist bare gå ut over den norske mann, eller Pjusken, som han kalles blant oss forskere.

På tross av tung kompetanse og et særdeles glødende engasjement, både globalt og nasjonalt, er Tenketanken Fugleunge fortsatt i støpeskjeen. Rom ble jo ikke bygget på én dag! Foruten å bidra med forskningsrapporter, bøker, kronikker, pisspreik og opphaussete oppslag i tabloidene (ikke vår skyld! Vi er bare noen nedsnødde forskere! Kjenner ikke mekanismene i media! Er sjokkert! Dårlig behandlet! Vonbrotne! Ønsket ikke dette! Og så videre!) vurderer vi å motta menn på vårt kontor. Hvis menn har noen problemer kan de komme til oss og sånn. De kan fortelle om sin systematiske undertrykkelse og få hjelp av oss til å stå fram.

Du norske mann i hus og hytte: tenketanken Fugleunge skal hjelpe og støtte dere skjøre, små fugleunger med de bankende, små hjerter og skjelvende nebb. Tenketanken Fugleunge skal varmt og beskyttende holde sine hender om de skjøre, små fugleungene helt til de lærer seg å fly. Og det er nok noe som kan ta sin tid.

16 kommentarer:

—> erik ® sa...

På vegne av norske menn vil jeg protestere mot at du og Drusilla slår dere sammen. Dette er ikke fair! Jeg skriver øyeblikkelig til Kartelltilsynet og forlanger at en slik sammenslutning blir stoppet.

Vi lever da farlig nok uten. Forhånt, forpint - skal vi nå lemlestes?

Sexy Sadie sa...

Kan jeg får være forskningsassistent i tenketanken?

Anonym sa...

Jeg vet fra 100 % troverdige kilder at Drusilla aldri har betalt en eneste TV-lisens. Hun har sogar flyktet fra en mann med radar. Jeg vil advare deg mot å ansette henne - det er bare å be om bråk fra svenske bloggere. Antakelig er det flere hunder begravet i hennes fotspor.

Drusilla sa...

Nei, altså, jeg kan allerede nå avsløre at "Runar" forsto sin posisjon som undertrykt da han ikke fikk henge opp fotballskjerfet sitt i stua. Dette er en sentral brikke i undertrykkelsen av mannen. De må leve med nips og tulipangrønn maling (maling med skadelige miljøgifter -kvinnelige hormoner). Jeg vil også påpeke at det mannlige kromosomet er svakt, SKVAKT og at vi nesten må se oss nødt til å publisere rapporten "Mann- utrydningstruet eller bare underkuet?". Jeg vil også gjerne få skrive om "radarmannen". Han er en av de 80% av menn som ikke får parret seg, og er dermed svært ivrig i sin tjeneste for NRK. Undertrykking har med andre ord mange uønskede konsekvenser for storsamfunnet.

Fjordfitte sa...

anonym: jeg takker for dine meget interesante opplysninger! Vi i tenketankbransjen er jo helt avhengige av anonyme kilder. Skal ta en alvorlig prat med mannsforskeren Drusilla om dette.

Mannsforskeren Drusilla: jeg imøteser din rapport! Håper å se "Mads" og "Nils Rune" som informanter til rapporten "Mann - utrydningstruet eller bare underkuet?".

Hjorthen sa...

Kjenner at jeg blir litt varm om hjertet av tanken på å bli omsluttet av mannsforskernes varme og beskyttende hender. Jeg vil imidlertid advare tenketanken en liten smule: Mannen er bedagelig anlagt, blir det for komfortabelt hos mannsforskerne så kommer han ikke til å fly videre før dere kaster ham ut av vinduet.

Hva var adressen til deres kontor igjen?

Fjordfitte sa...

Informanten "Hjorthen": dine tanker om mannen viser at du er sterkt og systematisk undertrykket. Du tror at den norske mann er nytelsesyk og lat. Men du må huske på at det også finnes mange sterke og flotte menn. Vi har selv truffet mange slike. Og det har ikke noe med hvordan man kler seg å gjøre. En mann kan være sterk og flott selv om han skjuler mannekroppen bak strengt tilknappede skjorter og slips.

Våre lokaliteter: vi holder til i lyse og rommelige lokaler på toppen av Postgirobygget. Hvis det går dårlig med økonomien flytter vi til Ammerud.

Ser at både informanten "Hjorthen" og kilden "anonym" advarer tenketanken Fugelunge mot ditt og datt. Det viser vel bare hvor sterk den kulturelle motviljen mot mannskampen er og hvordan befolkningen stritter imot. En spire til fortsatt innsats mot frivillige svangerskap!

Mihoe sa...

Nå kjenner jeg at jeg fikk veldig lyst til at dere skal utføre et pressestunt og selge inne denne tenketanken til det norske folk. Hvem vet - når den høye Schaufyren klarte å overbevise dem om at han var samtidskunstner må da vel Drusilla og Fitta klare å selge seg inn som seriøse forskere!

Brom sa...

Hm. Gleder meg til resultatene. Jeg befinner meg jo ikke i målgruppen (eller hva man skal kalle det), og har dessuten svært lite informasjon å ta av (les: liten hjerne, stort hjerte), så jeg holder meg på sidelinja. Kommer rapporten til å bli stempla hemmelig?

Spent.

Cassanders sa...

Mihoe,
Det er det all grunn til å tro at de greier. Tror imidlertid det er viktig at de videreutvikler forskningscredo'et til Eva Lundgren...Jo færre informanter, desto sikrere konklusjoner.
Hvis det for øvrig er noen som finner på å komme med kritikk (som pr definisjon er usakelig) er det for øvrig et ugjendrivelig bevis for at de har rett.

Cassanders
I've got a male brain... Occasionally there is nothing right in my left brain, and nothing left in my right.

Anders H sa...

Har Fugleungen bruk for en kvasi-mann?

Anders H sa...

Hvorfor bruke stygger sexhøersketeknikker mot en kvasimann uten sex? :(

Machiavelli (No) sa...

Frykten for myk pikk er HØYST reell, skal jeg si deg...

Kan ikke ha mye moro eller fres med myk pikk.


M

Cassanders sa...

Tja,
det kommer vel an på øya som ser, tenker jeg.
Sjekk
http://www.boreme.com/boreme/funny-collections/crazy-stunts-p1.php

Start videosnutten: Naked Skydive.

Får fortsatt frem smilet hos meg.

Anonym sa...

Det virket nesten som du prøvde å si noe?

Cassanders sa...

Anonymus (6/11) sa:
Det virket nesten som du prøvde å si noe?
-------------------------Endquote
Hvis spørsmålet var til meg og min henvisning til en film*snutt*,
(skjelden har vel ordet være mer dekkende) så utdyper jeg så gjerne.

Jeg prøvde kun å avlevere en kommentar til Machiavelli's påstand om at det ikke er noe gøy med myk pikk........

Hvis du får videoen til å virke på din maskin bør ytterligere forklaring være unødvendig.

Cassanders
In Cod we trust