fredag, mars 16, 2007

Litt om norsk kultur

(...) gutters problemer oppleves mye mer dramatisk enn jenters. Selv med små forskjeller i jenters favør erklæres nasjonal katastrofetilstand, mens små forskjeller i gutters favør oppfattes som at likestilling er nådd. 40% kvinner i politikken er "kvinneregjering", mens 40 % menn blant studenter i høyere utdanning betyr at kvinnene har tatt helt over.

-Professor Harriet Bjerrum Nielsen, Dagbladet 15.07.07

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ho seier noko der!
Eg skulle ellers likt å sett noko statistikk på om det verkeleg er like mange førstefødde som er gutar.
*skular på utskjemd litlebror*

Anonym sa...

Avil, den statistikken bør finnes et sted, kanskje... skal titte litt.

Anonym sa...

Det Harriet ikke sier, men som vi alle vet er at 40% kvinner skvaldrer så mye at de høres ut som 60%. 60% kvinner i høyere studier betyr et kaklende hønehus.

Du må analysere statistikken og se det som skjuler seg bak den, Fjordfille.

Anonym sa...

Er det mogeleg å gjere kommentarar mindre, liksom? Ikkje sensurere dei, berre få dei til å ha svakare skrift, eller bitteliten skrift? Eller måle dei med den same gule fargen som den intergalaktiske bulldozaren i starten på Hitchhiker'sguide to the galaxy?

Anonym sa...

Er det noen som har lyst til å høre om alle de georgiske jentungene jeg har harvet over?

Fjordfitte sa...

Avil: nå, nå. Husk at vi kvinner ikke må være så nesevise mot mannen. Det er essensielt ukvinnelig og det kan lett gi inntrykk av at vi har tynne hengepupper og at vi jevnlig samles på valen for å brenne opp vårt eget undertøy. Dette er ikke bra for ryktet vårt som kvinner. Vi bør heller dikke mannen fint under haken og sy puter under armene hans slik at han føler seg verdsatt og beundret. Ellers vet vi jo hvordan det går. Han føler seg tråkka på og da må han selvfølgelig drepe kona og ungene. Og da er det vår skyld fordi vi ikke respekterte Writern. Og da kan vi angre da.

Writern: dikke likke nuff nuff

Dritern: fortell!

Anonym sa...

Eg får gå litt i meg sjølv.

Fjordfitte sa...

ja. Dumt å gjøre seg til medskyldig i massemord bare sånn for ingenting.

Anonym sa...

heheh Fjordfille, nå føler jeg meg meget bedre.

Anonym sa...

oisann, de kommentarene får meg til å tenke på dritern som han gule i sin city

Gretten sa...

He he jeg må le! Sutring skrevet av kvinne for kvinner. Og dere er bekymret for oss? Og jammen fortsetter dere ikke nedover i kommentarene. Buhu buhu

HPL sa...

Imponerende å se at du siterer fra et debattinnlegg som ikke kommer på trykk før om ca 4 måneder.

Sigve Indregard sa...

Det hadde vært enda bedre med et eksempel der endringen går i samme retning, mens status er forskjellig. I Nielsens eksempler går jo vitterlig endringene i forskjellig retning, og da er det jo noe kvalitativt forskjellig med dem: Det blir større og større likhet mellom kvinner og menn i regjering, og større og større ulikhet mellom kvinner og menn i høyere utdanning.

Dog kan det argumenteres for at det går mot større likhet mellom antallet kvinner og menn med høyere utdanning, i stedet for i høyere utdanning.