onsdag, mars 29, 2006

Action og resultater

Utrolig nok har det dukket opp nok en kuksur artikkel i Aftenposten, denne gang signert en viss Lars-Ludvig Røed.

Dette står i artikkelen, uthevningene er mine, sitatene er korrekte:

En undersøkelse blant 2600 nettbrukere (...) viser at mens menn vil ha action og resultater, er kvinner opptatt av kommunikasjon og underholdning.

Menn fremstår som mer handlingsorienterte. De er ivrige brukere av nettbank, bruker gjerne nettet som kjøpesenter/utstillingsvindu og leter etter informasjon om varer og tjenester hyppigere enn kvinner.

Kvinners kultur gjenspeiles på nettet. De er kjent for å vektlegge kommunikasjon og vennskap. Jentene bruker chatte-kanaler og blogger mer enn guttene gjør.

Til gjengjeld er guttene ivrigst til å bruke nettet som kontaktskaper. Flere menn enn kvinner har søkt kjæreste på nettet.
*******

Altså: når kvinner driver med shopping og kommunikasjon shopper de eller kommuniserer, ettersom de jo er kjent for å være opptatt av vennskap. Når menn driver med shopping og kommunikasjon er de handlingsorienterte og opptatt av action og resultater.

Skriv under her hvis du hater kuksure artikler skrevet av kuksure journalister i kuksure aviser.

12 kommentarer:

Brom sa...

Skriver under.

Det er så dumt:
Flere menn har søkt kjæreste på nettet!? Hva i alle dager - ble kvinnene da rett og slett plutselig og magisk kjærester med mennene mens de satt og "kommuniserte" og ble "underholdt"? Kvinner som blir kjærester med letende menn på nett er altså ikke letende selv?


Kuksur is the name, and kuksur is the game :=)

Hjorthen sa...

Kuksur underskrift fra meg også

Saccarina sa...

Og fra meg.
Jeg leste dette og bare ristet på hodet.

Drusilla sa...

Åh nei du, jeg er så glad for å kunne myke opp nettet med min femininitet og kommunikasjonsevne. Gud, så macho og resultatorientert alt hadde vært uten meg. (Og dette hadde jeg tenkt å skrive om, men du kom meg i forkjøpet...)

Fjordfitte sa...

Vel, ikke la meg stoppe deg. Jeg følte egentlig ikke at jeg gjorde mitt beste. At mitt hat mot det kuksure ikke kom til sin rett. At Herr Røed og hans overordnede ikke ble most og kvernet i tilstrekkelig grad. Så feel free.

Tiram sa...

For det første er dette utgammelt. Det er tre-fire måneder sida jeg leste om denne undersøkelsen første gangen. Blei det presentert som nyheter?

Og for det andre ... I farta finner jeg dessverre ikke igjen noen av artiklene jeg leste da, men så vidt jeg husker var egentlig forskjellene de målte mellom kvinner og menns bruk av internett ganske minimale. Og i hvert fall ikke noe å hisse seg opp og skrive artikler med store overskrifter om, som en del publikasjoner gjorde da. (Skal leite hardere etter gamle artikler i kveld hvis jeg rekker det.)

(Jeg går ut fra at Aftenposten ikke har lagt dette ut på nett, sida du ikke har noen lenke til oss?)

Fjordfitte sa...

Vet ikke, syns bare det var under min verdighet å linke til dette. Det får holde at jeg støtter kuksurheta ved å lese svineriet på papir.

Tiram sa...

Greit nok -- jeg trur ikke jeg gidder bruke tid på å leite det opp heller.

Guri sa...

*skrive under*

Guri sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Julie sa...

Den artikkelen irriterte meg også. Og siden når blir folk som shopper kalt handlingsorienterte og opptatt av resultater? Jeg har aldri sett artikler om kvinner og shopping bruke disse beskrivelsene.

Danielle sa...

Underskrift fra meg! Det at det er "utgammelt" har vel ikke noe å si, det er fortsatt fullt mulig å bli irritert.