fredag, mars 17, 2006

Aktuelt, men konfidensielt

Konfidensielt

Jeg er glad for å kunne meddele at Fitta Kommunikasjon AS har fått en ny klient: retorikk-ekspert Jens E. Kjeldsen, heretter Klient. (Vi bruker ikke døpenavn, da dette er et konfidensielt oppdrag.) Alle leste vel morgenavisen, så det burde være unødvendig å rekapitulere Klients behov. La meg bare kort konstantere at Klients integritet og karriere henger i en tynn tråd.

Klient har uttrykt særlig fortvilelse over siste setning i Aftenpostens lille leder: "Aftenposten vil for sin del søke andre intervjuobjekter enn personer som både avkler sitt fag og tar livet av sin integritet i en og samme operasjon". Klients virksomhet er avhengig av adgang til media, og at han fremstår som seriøs og troverdig, tenk Platon, Gamle Høyre og Aftenposten i fullformat. Tenk gråmelert ullvest over lyseblå skjorte, mørke benklær og blankpussede, svarte lærsko.

Ifølge vår eksterne konsulent er det Katrine Aspaas som står bak dette makkverket av en "leder". En ordvalgsanalyse bekrefter at buzz wordet ”kvinnediskriminering” peker på Aspaas som den skyldige.

Vi i ledelsen har allerede diskutert hvordan vi skal gripe dette an. Vi tror på i første omgang å knuse Aspaas' troverdighet ved å spread the word i bransjen at hun er enten nymfoman eller lezbo mannshater. Beslutning vedr dette tas i løpet av dagen. Glenn André foreslo at vi skulle gå for ”surpromp”, men det er jo useriøst. Glenn har nå bestemt seg for å tilbringe litt mer tid med familien.

Anyways. Vår analyse viser at kjerneproblemet for Klient er at dette gjennom en spill over effekt kan skade Jens (heretter Lille Far) Stoltenbergs image som Norges mest ærlige og troverdige politiker. Lille Far skal fremstå som en rederlig statsmann som ikke bruker skitne tricks. Hvis dette imaget blir skadelidende er Klient virkelig i deep shit. Analysen viser det. Så vår hovedoppgave blir nå å ivareta Lille Fars image og distansere ham fra denne skiten. Vi må få folk til å tro at Lille Far er livsfjern og naiv og ukjent med bruken av tricks. Dette bør ikke by på særlige problemer.

Vi har også hatt anonym kontakt med kretsen rundt umin, heretter Tsarevitsj. Kretsen har et meget sterkt ønske om at hans image ikke skal plettes på noe vis. Jeg kan ikke understreke hvor viktig dette er for Klients integritet.

Media er alltid ute etter en syndebukk. Folkens, dere vet hvordan de hyenene fungerer. Vår jobb nr 1 blir å sørge for at denne syndebukken ikke kan knyttes til Lille Far eller -vitsj. Tenk Dick Cheneys Dick Cheney, eller helst lenger nede i hierarkiet. Problemet vårt er de mange, sterke og uoversiktelige båndene internt i AP-konglomeratet. Vi må ta høyde for sviger-familie-kjærlighet-vennskap og hyttenaboskapsbånd, bånd som kan gå et par generasjoner tilbake i tid, og som ikke er allment kjent. Vi leter altså etter det svakeste ledd. Når vi har funnet personen er mye gjort. Vedkommende vil helt sikkert la seg ofre av hensyn til Lille Far og -vitsjen, og et konsept som kalles ”Solidaritet”. Vi på vår side gjør lurt i å hinte om at lederjobben i utenrikskomiteen glimter i det fjerne. Disse antydningene skal være dulgte, og ikke knyttes til Lille Far eller
-vitsjen.

Mer senere.

(usign.)

Ingen kommentarer: