fredag, mars 03, 2006

Mannen som Gud

Guden er mann. Guden er hellig. Guden må tilbes. Guden er absolutt ikke homosexuell, nei, virkelig ikke, han er hatsk og homofob, men samtidig sosialt homofil. Herre-Guden er en mann som har meninger om alt. Beleilig derfor at han er allmektig. Guden bestemmer hva som er hva, hva som er fint og stygt, hva som er rent og urent. Idealer smitter, og idealet om mannsguden er en særlig smittsom pest.

Guden er mann, og fordi det drypper på klokkeren når det regner på presten blir mannen guddommelig. Derfor er det best at bare menn blir rabbier, prester, paver, imamer, mullaher. Derfor dyrker, tilber og beundrer menn hverandre. Kanskje ser de en flik av det guddommelige i hverandre. Menn elsker menn. Menn kan ikke få nok av menn. Menn må lese om menn, se på bilder av mann, lytte til menn, snakke om menn. Denne trangen er så sterk og tvingende at den setter standarden i hele samfunnet. Slik har menns sosiale homofili blitt norm.

Mange menn forholder seg nærmest utelukkende til mannssamfunnet. De leser kun bøker av mannlige forfattere og hører utelukkende på mannlige musikere, uten å se noe unaturlig i det. (Kvinner som gjør det samme ansees selvfølgelig som hysteriske fanatikere.) Dette er et mønster som tar form allerede i barndommen. Det er grunnen til at Joanne Rowling måtte kalle seg J.K Rowling. Forlaget kunne ikke risikere å støte bort småguttene ved å sette det skumle navnet Joanne på forsiden av bøkene.

Menns sosiale homofili er også grunnen til at jeg har blitt lurt å lese bøker av blant annet Karl-Ove Knausgård, Henrik Langeland og Mattis Øybø. Kritikerroste bøker av hyllede forfattere. Ufattelig dårlige bøker. Men at bøkene er så hemningsløst dårlige at leserne må legges i respirator etterpå forties i det sosialt homofile samfunnet.

Andre resultater av menns sosiale homofili er Erik ”BARF!” Bye og John Christian Elden. Ikke glem Dag Solstad, skrulla. Alle dyrkes, beundres og hylles på en kvalmende, sykelig måte. Når du ser på den hemningsløse beundringen som blir disse mennene til del er det lett å forstå hvordan ideen om hannguden har oppstått. Og da må du le litt av ideen om det hellige, selv om trusselen om vold er hjertelig tilstede. Choke on your laughter, liksom.

Heldigvis har det vært ganske stille om Erik Bye i år. Erikbyismen kulminerte vel da han dukket opp post mortem i en tv-debatt. Kanskje selv tilhengerne da skjønte at dyrkingen hadde antatt usunne former. Men Erik Bye har en god arvtager i kjendisadvokat John Christian Elden. Det er som om samfunnet alltid må ha en mann å klamre seg til og dyrke, og nå har vi fått Elden. Det går ikke en uke, knapt en dag uten at denne mannen dukker opp i avisene. Vinklingen er ofte panegyrisk, aldri kritisk. Elden er et geni! Elden er Norges skarpeste jurist! Elden jobber 26 timer i døgnet! Elden er gusten og uflidd! Elden er utbrent! Elden er på skitur! I en bisetning nevnes det kanskje at mannen er trebarns-far, og at han er en som ikke tar fars-rollen så tungt. Småflirende hintes det om at han dessverre må hjemom innimellom, ellers får han kjeft av kona. Elden er altså ikke bare geni, kjendis, utbrent og på skitur. Han er også en dårlig far. Merkelig nok gir dette ham ikke et Tårnfrid-stempel. Ok, ikke så merkelig, den sosiale homofilien tatt i betraktning.

Så litt om Muhammed-gate. Saken handler om to menn, den omnipotente Herr Gud og hans budbringer, den temmelig lettanstøtelige og morderiske Muhammed. Av kultur-homofile årsaker kan bare menn snakke på vegne av disse to. Derfor har Muhammed-gate blitt en riktig orgie i mannlig sosial homofili. Se på dette bildet.


Se på det og kjenn kvalmen stige. Dette bildet oppsummerer på en utmerket måte den sosiale homofilien og dens generelle kleinhet. Se feigheten, rottenskapen, mafia-tendensene og voldens realiteter. Se på de gravalvorlige, selvgode ansiktsutrykkene - unntaket er livredde Pølsa, som som vanlig er på dypt vann, og vet det. Her har du gutta som skal redde verden. Her har du de kuksure søplehuene som skal sette standarden.

13 kommentarer:

lotten sa...

Jeg skal ikke påstå at jeg har sagt akkurat det samme innenfor husets fire vegger, men noe liknende var det likevel.
Sambo som åpenbart er under dårlig innflytelse var forøvrig enig..

Og hver gang noen hevder at Wonderboy er stor litteratur ler jeg godt for meg selv: Hæh hæh, høh høh!
Pedohistorien til Knausgård klarte jeg dog å styre unna. Kan det være at den nakne veslejenta på forsiden ikke fristet?

Fjordman sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Fjordman sa...

Bare sånn av rein nysgjerrighet: Hva synes Fjordfitta om fjordmenn?

Anonym sa...

Det er noe med perspektivet ditt som gjør at du systematiserer trekk ved verden (som vi i og for seg alle ser) på din helt spesielle måte. Det vi andre ser er at betrakteren i dette tilfellet er ganske sprø...

Fjordfisk

Frepun sa...

Er dette en annonse for å få flere kvinner opp. Eller er det en klage på dårlige mannfolk?

Jeg stiller meg litt undrende til hvor de autoritære kvinnene var når karrikatur-konflikten gikk på sitt verste..

Fjordfitte sa...

frepun: dette er ikke en annonse. Det er en blogg.

lotten: pedohistorien er mest bare babling, ørkesløst preik. Jeg syns ellers det er veldig interessant at bøkene til Langeland og Øybø kom ut omtrent samtidig med at du var halvantatt/refusert. Det viser i alle fall at kvalitet er det som teller sist i forlagsbransjen.

Fjordmann/Fjordfisk: Fjordmenn? Er det flere av dere, altså? Eller er det bare dine multiple personligheter du refererer til? Jeg har ingen mening om dem, men som Fjordmann er du åpenbart en paranoid rasist med en psykiatrisk diagnose av typen "tung".

Jeg trodde du skulle trekke deg tilbake, muligens legges inn på anstalt. Du hadde jo annonsert dette. Hvis så ikke er tilfelle kan jeg bare beklage på det sterkeste.

Men jeg håper du/dere trives i San Diego. Har ikke så mange gjester derfra. Ønsker dem egentlig ikke velkommen heller. Søppel passer best i søplekassa, som jeg pleier å si.

othilie sa...

Det er i grunnen søtt å se hvordan , jeg går i allefall ut fra at det er det, menn føler seg støtt over din noe kontante kategorisering, beske uttalelser og bruken av et ord som sikkert plager mange menn: sosial homofili.

Det ligger vel i sakens natur at de ikke helt skjønner kjønnsgrafittien du presser på dem.

Det er i grunnne deilig å lese det du skriver, for jeg ville aldri kunne skrevet noe sånt selv. Det kiler i lattermusklen og jeg er sååå enig! Snadder for den lille sinte kvinnen i meg!

Grubleline sa...

Ha ha ha, måtte le godt av dette! :-)

Anonym sa...

Kjære Fjordkjønnsorgan,

Et gratis råd fra meg til deg, kast tven, da slipper du:

1) "Homofili samfunnets" helkontinuerlige opptreden i stua.

2) Plutselige erik byebye opptredner i form av uventede reklamer mens man henter mer øl.

3) Live intervjuer med elden til middag og kvelds.

4) informasjon om 6 mrd. totalt fremmede og dertil uinteressante mennesker.

5) Politikere generelt og spesielt.

6) 2000+ NOK som kan brukes på internet abonnement/bøker/dvd'er/osv

Jeg stopper der, selv om det er en uutømmelig sekk av argumenter som henger bak speilet.

Internett har fridd oss fra forrige generasjons informasjons- og underholdningstyranner, bruk denne friheten, velg selv.


Hilsen
Internetofil

beatbop sa...

he he....Jeg lo godt av dette. En fin bitter undertone på dette innlegget.

Elvis Bling Laden sa...

Gud er ikke mann. Jeg veit det, for jeg pleier daglig omgang med henne. Det er mulig hu ikke kaller seg homo, men det er fordi hu ikke føler seg hjemme i denslags begrensende tvangstrøyer av noen art. Ellers liker hu Erik Bye, og mye av de tidlige bøkene til Dag Solstad. Bare for å ha fått det på plass.

Anonym sa...

JK Rowlings og JRR Tolkien - bare fordi de er KVINNER! Alltid fordi de er KVINNER! Alle KVINNER undertrykkes til enhver tid, og er alltid offer. Og enhver situasjon må analyseres slik at vi kan oppdage på hvilken måte KVINNER! undertrykkes av MENN, FROSKER, TID, BARN, ELVELEIER og alt annet GUD har skapt (som var mann - og hatet kvinner). Hele modernatur - som forøvrig er en transe - gjør sitt ytterste for å undretrykke kvinner for evig og alltid.

Så neste gang man(!) liker en bok av en mann - så husk at du gjør det bare fordi du på den måten kan uttrykke kvinner ved å la være å like en kvinnes bok.

Og neste gang du ser en mann på TV, så husk at han er der fordi han har tatt plassen til en kvinne - som han sannsynligvis slo.

Sexy Sadie sa...

Sist jeg så bilder av Jrr Tolkien var han ganske så ettertrykkelig en mann.