onsdag, september 26, 2007

Hjelp soldatene hjem and how to do it


Kanskje du har en drøm om å bruke bloggverktøyet til viktige saker, så som å hjelpe soldatene våre hjem fra Afghanistan. Men kanskje du ikke vet helt hvordan du skal gjøre det. Her er en enkel fremgangsmåte:

Skriv noe dritt, hva som helst, bare det er dritt. Trekk i den sammenhengen frem andres tekster som konkrete eksempler. Når du skriver om disse tekstene, la utgangspunktet være at du naturligvis ikke kan ta deg bryet med å lese tekstene først og at halve moroa uansett er å misforstå. Som den erfarne og dyktige bloggeren du er, len deg nå tilbake og vent.

Når du får kritikk for det du har skrevet, ikke svar saklig på kritikken, forsøk heller å gjøre det personlig. Skriv for eksempel at jeg forstår at du tror dette handler om deg, men det gjør det ikke. Det var en ren tilfeldighet at jeg valgte din tekst som eksempel på dritt, og det må du forstå. Hvis noen finner visse utsagn spesielt problematiske og forsøker å diskutere disse, kan det være lurt å slette disse utsagnene i ettertid. Det er skikkelig realt å gjøre det på den måten. Eller skriv at de som kritiserer deg har en tone som ikke er en god invitasjon til konstruktiv debatt. Da virker du voksen. Eller bare skriv at du jo er den samme fyren som før, og lat som om det derfor er mystisk at noen finner dine ytringer eller handlinger kritikkverdige i dette tilfellet.

Det er viktig at du later som om du ikke skjønner hvorfor du får kritikk. Skriv at det er veldig paradoksalt at folk kritiserer deg når de heller kunne bruke bloggen sin til å hjelpe soldatene våre hjem fra Afghanistan.

Lat som om du ikke er en erfaren og dyktig blogger som vet nøyaktig hvilke type tekster som trigger kommentarer og motinnlegg og hvilke som ikke gjør det. Lat som om du ikke vet at det som genererer trafikk er uenighet, vas, meta og direkte omtale av andres tekster.

Velg deg ut en gruppe bloggere, hva med hvite, norske, kvinnelige feminister på venstresida. Det funker kjempebra å skrive om "feministene" (med det mener du egentlig x antall navngitte bloggere, men pass på å hele tiden kalle dem feministene), særlig når utgangspunktet er som beskrevet ovenfor.

Dette er et godt grunnlag for å kritisere "feministene" (med det mener du egentlig x antall navngitte bloggere, men pass på å hele tiden kalle dem feministene) for å ha feil fokus. At de ikke bruker bloggene sine på å rädda världen, hjelpe soldatene våre hjem og slikt. Imotsetning til deg selv, som altså bruker bloggen din på rett måte, fordi du har skrevet noen virkelig skjellsettende poster om Afghanistan.

Når du har kritisert "feministene" (med det mener du...) på denne måten, har du et fint grunnlag for å kritisere "feminisme" (med det mener du vel egentlig metablogging, men æ're så jævla nøye) som sådan. For det er visst ikke så lett å skille "feminisme" fra "feministenes" virksomhet. Så du kan gjerne hamre litt mer på hva "feministene" (og med det mener du...) holder på med hvis du føler for det. Og det gjør du vel.

Hold på sånn en stund. Så kan du skrive litt om hvor trist du er. Hvor slitsomt det er å få kritikk liksom. Hvor lite morsomt det er når tekstene dine blir misforstått. At du syns det er leit at du ikke gis særlig rom for positive tolkninger og gode intensjoner. At dette ble litt for voldsomt for deg. At du kanskje vil trekke deg tilbake nå. Kanskje du kan holde en avstemming om saken for å se om det kommer noen sympatierklæringer. Ok, nå vet du hvordan du skal hjelpe soldatene våre hjem.

13 kommentarer:

XmasB sa...

Synes kanskje de siste innleggene ikke er blant de koseligste, men gøyale er de.

Sånne "bloggekriger" er alltid gøy å se på. Tror jeg lar være å delta.

Lothiane sa...

Så greit å vite... jeg har lenge lurt på hvordan jeg kan bidra så det blir fred i verden og alle soldater kan reise hjem til sine kjære og leve i fred og fordragelighet resten av livet. Og nå har jeg oppskriften! Takk :)

Avil sa...

Om ord er våpen er bloggen din i blant ein flammekastar.

Fjordfitte sa...

Du har vel dessverre rett i det. Men jeg gidder faen ikke å finne meg i hva som helst heller.

Lothiane: flott, hva?

Fjordfitte sa...

xmasb: good choice.

Martin K sa...

Ikke flammekaster, klasebomber. Funker ødeleggende, men legger landskapet øde etterseg. Jeg skal faen ikke diskutere feminisme kontra anti-sexisme i den norske blogsfæra, ihvertfall. Det har kvinneavdelingen nå klart og tydelig slått fast at er kun for kvinner og intelektuelt masochistiske menn. Jeg tror ikke dere ser hvordan den agressive tonen leses utenfra deres egen lille blogverdenen: Jeg, f.eks., hadde lyst til å dra noen paraleller til min ex som det har vist seg har vært i et voldlig forhold det siste året, og om hvilke problemstillinger det stiller meg ovenfor som mann, omsorgsperson *og* tidligere erotisk partner. Men ikke faen om jeg åpner kjeften i et rom der alle er forberedte på å rive huet av meg basert på mitt kjønn/min evne til å bruke de korrekte termene i en intern diskurs.

Martin K sa...

Men det driter jo dere i, jeg veit ;-)

Avil sa...

Det er temmeleg unødig å anta at einkvar kvinneleg bloggar er talskvinne for alle andre kvinner på nett, martin k.
Kva eg, Fjordfitte, Drusilla, Flopsy, kvitveis eller kvar og ein av alle dei andre kvinnene som bloggar måtte meine fins sjølvsagt ikkje eitt svar på.
Det er temmeleg opplagt, men må tydelegvis likevel skrivast.

Du vil vel ikkje at eg skal rekne Writern (tilfeldig døme) som sjølve talsmannen for alle mannebloggarane?

Hjorthen sa...

Fjordfitte har vel aldri hevdet å representer noen "Kvinneavdeling" nei. Hun representerer da bare seg selv. Fin kommentar Avil.

Fjordfitte sa...

Må si meg enig i at jeg ikke representerer "kvinneavdelingen", gitt!

Et aldri så lite jøss er vel på sin plass hvis noen skulle ha trodd at jeg så gjør.

Og Martin K, jeg skjønner virkelig ikke hvorfor du tror at alle/noen/evt jeg er forberedt på å rive huet av deg basert på ditt kjønn. For min del går det på argumentasjon og tildels om jeg blir utsatt for provokasjoner som i tilfellet rølerbloggen.

martin K sa...

Nja,skal bite i meg noen ord, men allikavæl, det blir litt sånn at alle posisjonene er forutintatt. Man må forsvare sitt kjønn, og sånn. Det er ikke rom i diskursen for lufting av argumenter som til og med er hårreisende, så det blir en delt verden mellom de innenfor og de utenfor. (Jeg på min side tilbrakte tre timer i går med å fortelle 16åringer hvorfor det er teit å bruke prostituerte. Faktisk.) Det finnes en voksen diskurs som burde gå utafor kjønnsskillene.

Maksimal aggresjon fungerer avstøtende, ikke konstruktivt, var egentlig mitt poeng.

Esquil sa...

sett i ettertid hadde min sinnstilstand på slutten av denne debatten mest å gjøre med et dødsfall i vennekretsen som skjedde den uka, og som jeg taklet dårligere enn forventet. ingenting var morsomt akkurat da.

for the record: jeg slettet ikke noe i posten som har inspirert dette innlegget.

derimot slettet jeg en formulering om kjønnsfascisme som du så ut til å ta deg oppriktig nær av i en debatt i 2006, fordi jeg oppfattet det som ditt ønske. Jeg vil ikke plage folk unødig.

Det gjorde jeg blant annet fordi du etter debatten, rundt årsskiftet, skrev et overraskende emosjonelt innlegg i denne bloggen om at du kanskje virket tøff på utsiden men at du var et menneske du også, og at du dessuten var syk. Eller noe i den dur.

og det innlegget har du, så vidt jeg kan se,

slettet.

Fjordfitte sa...

Esquil: fy faen i svarte helvete som du går meg på nervene.

Du kan ikke bare editere bort idiotiske utsagn under dekke av at du tror noen "tar seg nær" - herregud!! - av det du skriver. Særlig ikke når de fleste av mine kommentarer i etterfølgende tråd såvidt jeg husker er et forsøk på å diskutere dette utsagnet.

Jeg er helt på det rene med at ingenting i hele verden er mindre viktig enn arkiverte nettdiskusjoner, men innenfor rammen av det vi holder på med er du urederlig, uetterrettelig og falsk.

videre er det enormt irriterende at du hele tiden må vri alt til å være "personlig". Trist at også du opplever tragedier i ditt privatliv, men hva det har med denne diskusjonen å gjøre fatter ikke jeg.

Posten du nå påstår var en grunn til å redigere vekk kjønnsfascisme-påstanden din i ettertid var en tullepost om at jeg hadde influensa, dels ondsinnet harselas over sykdomsblogging. Slettet den egentlig av hensyn til sånne som deg.

P.S du er outet på ABC-nyheter ser jeg. Det må være uendelig trist for deg.