lørdag, september 15, 2007

Nytt utstyr til Hanne Nabintu-dukken!

De har vel kjøpt Hanne Nabintu-dukken til Deres datter? De vet, den søte oransjetannede dukken som lærer Deres lille tulle forskjellen på å gå alene på bar i miniskjørt (UKVINNELIG!) og å etterligne porno-industriens flotte idealer (FEMININT!). Alle jenter vil jo gjerne være sexy, som Britney Spears sier. Og De vil vel ikke at datteren Deres skal ende opp som stygg og bitter feminist?

Nå har det kommet nytt utstyr til Hanne Nabintu-dukken! En chip De enkelt kan insertere i dukken som på en lekende og feminin måte gjør dukken i stand til å takle rasemotsetninger og samkvem med både negre, hottentotter og muhammedanere. Som De vet er slike typer ofte illsinte, ufyselige, frådende og nådeløse. Blant annet har det blitt rapportert at de koker hverandre i olje. Dette er ikke fine role-models for Deres lille tulle!

Men Hanne Nabintu-dukken er en fin role-model! Som en ekte, feminin kvinne er hun naturligvis verken ufyselig, illsint, frådende eller nådeløs, men tvert imot én som viser andre respekt og forståelse, samtidig som hun behersker å skrive ”voksne” kronikker i morgenavisen! (Trykk på stumpen hennes, så kommer ubetalelige kronikker ut av rektum).

Tilbake til Hanne-Nabintu-dukkens utstyrsbank. La oss si at Deres lille tulle blir vitne til at en neger, hottentott eller muhammedaner opplever at mannen hennes og far til hennes sju uker gamle datter blir slått ned, slår hodet i asfalten, mister bevisstheten, blør fra nese og munn, blir delirisk, men ikke får bli med i ambulansen som kommer til stedet, og deretter blir liggende i koma i dagesvis.

La oss si at denne negeren, hottentotten eller muhammedaneren blir fra seg, hysterisk, livredd, rasende. La oss si at hun blir så redd at hun nesten ikke vet hva hun gjør, at hun nesten ikke vet hva hun sier. (Og hvorfor er hun egentlig ute i parken, når hun nettopp har født sitt første barn? Burde hun ikke holde seg hjemme slik mødrene gjorde før i tiden? Dette er jo hakket før å sitte på bar i miniskjørt.) La oss si at hun også kritiserer ambulansepersonalet. Hvor gøy er egentlig dette for Deres egne lille, gullhårede tulle? Er det ikke en guffen situasjon for tullen Deres? Hvordan skal hun takle denne rasekonflikten? Har hun det riktige vokabularet og den nødvendige innsikten som skal til for å forstå hva som skjer?

Kanskje ikke! Derfor bør hun lytte til Hanne Nabintu-dukken - det vil si hennes nye chip. Insertér chipen i dukken, smell dukkens hode hardt i asfalten eller mot betong og la den lille piken lytte til dukkens skrallende tale. Da vil hun lære forskjellen på rettmessig og urettmessig sinne og fortvilelse. Og hun vil lære at slemme negre i parken er illsinte, frådende, ufyselige og nådeløse, mens hvite kvinner som skriver kronikker har respekt for andre mennesker, er forståelsesfulle, pent sminket og nåderike.

Dette er en nyttig lekse for Deres skjønne, lille pike, som kanskje ikke er så begavet at det gjør noe. Nøl ikke, hvis De er en ansvarlig forelder: kjøp Hanne Nabintu-dukkens nye chip den dag i dag! Og glem ikke; for å høre budskapet må De smelle dukkens hode i asfalten eller mot betong.

65 kommentarer:

Undre sa...

Syke helvete! Det var kronikken sin det, gitt.

Hun må jo være stapp dum når hun kommer fram til den samfunnsanalysen der. Det er virkelig noe av det mest rasistiske jeg har sett på trykk noen gang! Snakk om å blande skitt og kanel!

Fjordfitte sa...

Ja, det er rett og slett utrolig. Og dette i en avis der de redaksjonelle skribentene stadig maser om hvor ille det står til i bloggverdenen. Men det er vel bra at slike motbydelige personangrep "kommer opp i lyset" som det heter.

Hjorthen sa...

Å nei! Har hun skrevet ny kronikk? I Aftenposten selvfølgelig? Jeg er så glad for at jeg bare leser den avisa annenhver uke, og da stort sett gratis. Jeg merker jeg lir litt fyllt av sånn bilulykke-følelse her nå...egentlig vil jeg ikke lese, men samtidig så er det så vanskelig å la være...

Vegard sa...

Kjære Hjort, du kan få tilfredsstilt dine kikker-lyster her: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article1995634.ece

Jeg ser at det er kommet en drøss med kommentarer til kronikken, men jeg tør ikke lese de av frykt for hva jeg vil få midt i fleisen, det holder å lese "flott at noen tør", "meget bra skrevet", "omvendt rasisme". Hjelp!

Drus sa...

Dette er kanskje det styggeste overtrampet jeg har sett på lenge. At Åmås tillater æreskjelling av en kvinne som har gjennomlevd et forferdelig mareritt på den måten. I am speechless!

Anonym sa...

Ja tenke seg til, hun der rasistdama der altså, som tør å kritisere sine egne. Hun burde skamme seg forbanna rasistberte...

lotten sa...

Du verden så friskt det er med Åmås sitt redaksjonelle prosjekt. Så friskt at jeg brått blir bevisst mitt eget brekningssenter.
Hanne Nabintu-dukken burde spankulere tilbake til den grøsseren hun har vandret ut av.

Anders H sa...

Man kan si mye rart om den kronikken der, men det store problemet er ikke at Åmås trykket den.

Det ble skrevet en artikkel i Aftenposten for litt siden om hvor tause norske religionshistorikkere er rundt saker som er touchy i forhold til minoriteter/Islam. Artikkelen mente dette var synd fordi disse burde ha en viss forutsetning for å lage en objektiv/relevant/konstruktiv debatt. Det er jeg enig i.

Når det er sagt kunne Nabintu sikkert spart seg formuleringer som;
"For hvem tør kritisere hennes ufyselige og frådende rasisme mot en hvit mann?"

Anders H sa...

Om hun da ikke er ironis. I såfall tilgir jeg henne, litt

Milton Marx sa...

De gangene norsk helsevesen har behandlet nordmenn skandaløst, har det ikke blitt lignende overskrifter. Gitt at det har vært eksempler på at folk har ligget og spydd blod, og likevel ikke kunne få en ambulanse, så er det kort og godt ikke holdepunkter for å slå utvetydig fast at dette var rasisme - og ingenting annet.

Denne saken viser klart at det er generelt akseptert at hvis noen får uheldigvis totalt forkastelig behandling fra ambulansepersonell, er det langt verre hvis offeret ikke er etnisk norsk.

At Kohinoor Nordberg bruker pressen og alle kanaler som står til hennes disposisjon, har jeg full forståelse for. Det jeg ikke har like stor forståelse for, er at ingen motsier rasismevinklingen.

Og det er jo blant annet dette Hanne Stine Nabintu Herland påpeker.

Fjordfitte sa...

Anders H: jeg mener det store problemet er at denne kronikken kom på trykk. Det er ikke overraskende at noen tenker slik som Herland eller omtaler andre mennesker på denne måten.

Men det er overraskende at det trykkes i en såkalt seriøs avis. Fordi dette er mobbing og personangrep, ikke debatt. Faktisk trodde jeg at Aftenposten hadde noen slags retningslinjer mot sånt. Men kanskje Åmås' ideer om dizzenz står over alle retningslinjer.

Jeg er ellers enig i at norske religionshistorikere er påfallende tause og feige i saker som er touchy i forhold til minoriteter/islam. Det rettferdiggjør ikke trykking av dette leserbrevet.

Milton Marx: ”ingen motsier rasismevinklingen”? Det er beklagelig at du uttaler deg om en sak du ikke vet noe om.

Rasismebeskyldningene har nemlig blitt kraftig motsagt fra dag én. Både fra ”folk flest” f.eks i avisenes kommentarfelt, fra politiet og fra Ullevåls toppledelse. Flere medier hadde i dagene etterpå oppslag om hvite nordmenn som hadde vært utsatt for lignende. (Uten at det beviser eller motbeviser hva som skjedde i denne saken. Merk også at det er forskjell på ”å slå utvetydig fast at dette var rasisme” og å si at man oppfatter at dette var rasisme.)

Herland sier noe som har blitt sagt flere ganger tidligere, det eneste nye er at hun sauser det sammen med et fullstendig hinsides personangrep.

Og det er altså personangrepet jeg reagerer på her, ikke det andre hun skriver. Som Undre sier blander hun skitt og kanel, hun har både et par gode poenger og masse ulogisk vas. Alt det er helt greit. Mobbing av enkeltpersoner er ikke greit.

Dere andre (minus anonym): rørende enighet, som vanlig.

Martine Votvik sa...

hmm... :)

Jeg må innrømme at Fjordfittes tidligere blogginlegg har fått meg til å tenke på Nabintu som en fiktiv person i en gående holdningskampanjejippo der Nabintu liksom skal være en ironisk karikatur over hvordan vi helst ikke skal være...

Så jeg tar meg i å småhumre for meg selv og bla videre før jeg stopper opp og "WTF" plutselig innser at det er på ordentlig.

Hjorthen sa...

Faen, nå er hun på TV også:-(

~Cat~ sa...

Usj.. jeg så henne også på TV. Det burde kanskje ikke overrasket meg at hun var like brekk-ekkel som det jeg har lest om i bloggen her!!! Usj...

Milton Marx sa...

Nå må du gi deg! Benekter du at det har vært et voldsomt medietrøkk for å stemple dette som rasisme? Og benekter du at Kohinoor Nordberg har fått en mer omfattende og ukritisk tilgang til hovedmedia enn Kari Nordmann ville ha fått? Sier du at saken ville kunne blitt like stor dersom alle de impliserte hadde vært etniske nordmenn?

Hva pokker er det for noe tull at det ikke kan regne dritt på fargede uten at det er rasisme? "Shit happens" for de fleste - også for fargede. Jeg synes ikke vi skal ha en sånn "nødstopp" som som kortslutter enhver kritisk situasjonsanalyse bare det ropes "rasisme".

Det som inntraff ville vært akkurat like ille dersom den som ikke kom med i ambulansen var en 100-generasjons nordmann - og erfaringene tilsier at det kunne ha skjedd med enhver - uansett opprinnelse. Dette kunne skjedd med meg også, selv om jeg er hvit, hvis jeg hadde fått den samme smellen og hadde oppført meg likt med Kohinoors mann - og hadde kommet ut for de samme ambulansefolkene.

Den sentrale diskusjonen i alt dette burde være de totalt forkastelige tingene man kan møte i kontakten med helsevesenet - og da burde denne saken bare være ett av mange eksempler. Konsekvensen av å vri dette til først og fremst å handle om rasisme, er at to ambulansefolk kanskje uberettiget stemples som rasister, mens den totalt uakseptable ukulturen, som etter mitt syn er sakens egentlige årsak, kun berøres perifert.

Ettersom jeg mener at dette ikke først og fremst handlet om rasisme, tror jeg at kuren må gå på å bekjempe en generell ukultur, som jeg tipper blant annet består i at man skjermer ens kolleger som begår feil, at man ser skjevt til kolleger som tar opp problemer og ellers ikke er lydhør overfor kritikk fra annet hold - akkurat som mange andre steder.

OK. 2 "rasister" er fjernet. Alt greit? Ingen flere problemer? Så fint, da!

Nordberg og pressen spiller sammen ut rasismekortet i en situasjon som ikke nødvendigvis handler om rasisme - og da må hun egentlig finne seg i at hun møter motbør. men kanskje skulle pressen skjermet henne litt, og ikke gitt rasismeperspektivet og Kohinoor så stor plass.

Jeg synes egentlig at både Kohinoor og Hanne Nabinthu begge har bidratt til viktig debatt. Kohinoor med å rette søkelyset på en skamplett i helsevesenet, og Hanne Nabinthu ved å påtale at alt faktisk ikke er rasisme. At vi ikke skal tillate debatter kortsluttes ved bruk av rasismekortet.

Fjordfitte sa...

Milton: jeg benekter selvsagt ikke at det har vært et voldsomt medietrykk i saken. Hvis du hadde lest det jeg skrev hadde du sett at jeg ikke har sagt noe om medietrykket i det hele tatt.

Det andre du skriver blir en gjennomtygd diskusjon som jeg ikke gidder å repetere flere ganger.

La meg bare si at det er ytterst kuriøst at mens du selv tydeligvis har det helt fint med å være fullstendig overbevist om at ambulansesaken ikke handler om rasisme, er du lite villig til å la andre være overbevist om eller i det hele tatt mistenke at den gjør det, de ”spiller rasismekortet”, ”kortslutter debatten” osv.

Men det er jo typisk deg, Milton.

Milton Marx sa...

Jammen da er vi jo ved sakens kjerne!

Enhver påstand om rasisme skaper en situasjon som er så betent at det grenser til sosialt selvmord å stille spørsmål. Gjør du dét, har du manglende empatiske evner, du er rasist, du er kald og kynisk og jeg vet ikke hva. I det øyeblikket man hevder at et eller annet handler om rasisme, sikrer man seg samtidig en asymetrisk mediedekning. Plutselig er ikke det egentlige stridsspørsmålet interessant. Det interessante blir om vi har med en rasist å gjøre eller ikke.

Ser du overhodet ikke at det å fremme anklager om rasisme gjør ett eller annet med en diskusjon eller sak? Ser du ikke at i det øyeblikket rasismevinkelen kommer opp, så kan du glemme enhver diskusjon av foranledningen? Er du ikke enig i at man derfor skal være særdeles forsiktig med å trekke frem dette aspektet, ettersom det dreper enhver annen side av saken?

Når rasismekortet spilles, så er jo det man gjør reelt å avvikle alle andre sider av en sak: Nei, dette handler mest om rasisme enn om noe som helst annet - og derfor kommer vi kun til å snakke om rasisme heretter (og vil du ikke det, er du forresten rasist).

Det er veldig få etnisk norske som kan tillate seg å motsi rasismeargumentet uten å bli stemplet. For å kunne tillate deg noe slikt må du enten ha litt eksotisk blod i deg, eller være gift med noen som har det. Først da kan du motsi rasismepåstandene, ettersom du da har "bevis" for at du ikke er en snauskalle.

Handler ambulansesaken om rasisme? Den handler i alle fall om mye mer enn rasisme - men de diskusjonene gikk tapt. Selv tror jeg som sagt ikke at rasisme er det primære her, ettersom det man har sett så mange andre saker fra helsevesenet.

Anonym sa...

Ååå som jeg støtter Milton Marx her. Du er jo direkte onskapsfull og utrolig lite demokratisk... Herland er enestående med sin vinkling og måten du Fordfitte omtaler Herland på er direkte useriøs og 1000 ganger værre en den nye vinklingen som Herland påpeker. Jeg takker for at det heldigvis ikke er mange slike som deg i Norge som operer på ditt lavmål. Hun har nok 95% av det norske folk i ryggen her... Jeg applauderer Miltons balanserte syn her.. dine kommentarer velger jeg å overse i sin helhet. Makan til onskapsfull "fitte" skal en lete lenge etter !

Seri�sitet og ikke vulgaritet sa...

Slik jeg leser Herland er hun jo helt enig i at det er gjort en feil i parken. Jeg m� si meg enig med at medias rolle og Kohinors kraftige angrep i uker i media mot disse ambulansesj�f�rene har medf�rt en kraftig problem for alle ambulansesj�f�rer i landet, selv om de to hadde beg�tt en feil her. Videre har jo Herland et kjempepoeng her som er utrolig intelektuelt vinklet (som jeg skj�nner at du ikke ser med det nicket og den m�ten � debattere p� - jeg har ikke sett noen som opererer p� dette lavm�let i debatten - du er jammen ondskapsfull og rasistisk ), en slik agressiv vinkling vil bare f�re til ytterlige spenninger mellom nordmenn og innvandrer med m�rk hud. Mange i Norge i dag p�peker ikke feil og mangler p� grunn av frykt for � bli stemplet rasist. Igjen som hun sa p� frokost TV - Frelsesarmen og Statskirken ristes i filler i homofilisp�rsm�let mens Islam slipper elegant unna .. de er jo utrolig forskjellsbehandling.. nordmenn blir mobbet i sitt eget land i dag.. utolig flott at Herland satte dette p� dagsordenen !

Anonym sa...

Her sitter vi og er enige med Herland - dine psykopatiske og udemokratiske kommentarer Fjordfitte burde du passe deg vel for !

HPL sa...

Litt synd at det er noen anonyme nisser som tydeligvis føler en trang til å spille ut psykopatikortet i denne debatten.

Hjorthen sa...

Jøss,jeg må si at disse kommentarene fra Anonym var utrolig intelektuelt vinklet. Fantastisk, og jammen har de ikke 95 prosent av anti-psykopatene med seg også. Nordmenn mobbes i sitt eget land. Fytti fitta det er urettferdig altså! Godt at noen har guts til å stå opp og si fra! Setter dagsorden! Å kritisere Herland på den måten er skikkelig onskapsfullt asså!

Takk til Anonym for disse vektige bidrag i debatten. Bidrag som helt sikkert vil bidra til å senke spenningen mellom nordmenn og innvandrere. Fred!

Avil sa...

No skulle eg sjå litt uforpliktande dag-tv mens eg spiste lunsjen min. Og der sat ho. Den fiktive Hanne Nabintu. Eg syns ikkje NRK og NRK2 burde sende slikt på dagtid. Mogleg det er ein reprise.
Den dei burde vite at me som går heime på dagtid gjerne er sjukmelde, ein stigande andel av oss er sjukmelde av psykiske årsaker.

*skriv klage*

Avil sa...

Til Anonym vil eg gjerne få seie: Åh, det der var skikkeleg stalinist-kommunistisk sagt, det er skikkeleg fascistisk, og du er ein same. Ein Hitler-same. Ta den.

Avil sa...

Der var eg så opprørt at eg skreiv feil.
Det skal vere "Men dei burde vite", ikkje "Den dei burde vite".

Fjordfitte sa...

Milton: nei, jeg ser verken at du kan glemme enhver diskusjon av foranledningen i det rasismevinkelen kommer opp eller at påstander om rasisme dreper enhver annen side av saken. I denne saken har det for eksempel vært mye mediefokus på lignende skandaler og ambulansepersonalets manglende kompetanse (jfr rundskriv) og lave status i helsevesenet. Jeg forstår at du ikke kjenner saken siden du bor i Panama.

Men jeg ser klart at du vil redusere andres oppfattelse av rasisme til å handle om ”å spille rasismekortet”. Noe jeg oppfatter som et forsøk på å avfeie debatter Milton ikke liker eller som Milton syns er dumme.

Det du sier er jo at det ikke er gyldig å påpeke det man oppfatter som rasistiske handlinger, det er bare et spillkort, en taktikk, kanskje en hersketeknikk. Det virker som om du ikke aksepterer å diskutere om en handling kan være rasistisk motivert før det foreligger dom fra Høyesterett eller lignende. Jeg syns du er absurd hårsår, og hva skal vi si, forbløffende lite åpen for andres erfaringer av verden.

Jeg kjenner heller ikke igjen at det er sosialt selvmord å stille spørsmål rundt rasisme. Nå er det faktisk helt riktig at jeg har inntrykk av at Hanne Nabintu Herland mangler empatiske evner, er kald og kynisk, men det har ingenting med de generelle påstandene hun fremsetter eller de ulogiske slutningene hun trekker, det har å gjøre med måten hun omtaler en kvinne som sju uker etter å ha født sitt første barn, ser barnets far bli slått ned i asfalten, bli nektet legehjelp og i tillegg sjikanert av helsepersonell. Deretter uvisshet om mannens fremtid og eventuelle hjerneskader. Alt mens hun fortrinnsvis burde amme, ta seg av sitt nyfødte barn og finne seg til rette som mor, noe som svært ofte er vanskelig i seg selv.

Det burde være unødvendig å påpeke at Kohinoor Nordberg har vært utsatt for en enorm påkjenning, og at naturlige reaksjoner for pårørende er sinne og fortvilelse. Det burde også være unødvendig å påpeke at hun har oppført seg eksemplarisk og vært saklig i debatter (hvis det skulle være er et mål i livskriser).

Det må rett og slett mangle noe i skallen på folk som omtaler et menneske i hennes situasjon på denne feilaktige og skandaløse måten (frådende, nådeløs, illsint). Det må også mangle noe hos folk som setter slik sjikane på trykk.

Anonym nissemann fra Hordaland: jeg vil også få takke deg for psykopati/anti-psykopatikortet og for dine flotte, intelektuele vinklinger her og i den andre posten. Det må være fint for Herland å ha sånne som deg på laget.

Avil: mye tyder på at du har blitt utsatt for rasisme mot psykisk sjuke på dagtid. Skriv til Åmås om dette fortiede tabuet i samfunnet, er mitt råd.

Kristine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Milton Marx sa...

Vri kan du jo alltid. Det jeg sier er at man skal være ytterst forsiktig med å forklare ting med rasisme - og at det neppe var det riktige her.

Med hensyn til mediefokus, så er det vel ikke tvil om hvilken sak det er som har tatt opp mest plass?

Rina Karlsen -Human Rights Services sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Martine Votvik sa...

rina Karlsen -

det litt interessante her, er jo at hun følte det nødvendig å omtale den fødende kvinnen som somalisk i utgangspunktet... Nå det gjelder fødsel, trenger man jo knapt nevne at fødende er "kvinne" en gang.

og ellers -

Å anbefale Kohinoor å handle som Mandela er vel i utgangspunktet å oppfordre til terrorisme med følgende forsoning. Jada, om dama hadde fått lov til å leke litt med sprengstoff først ville hun nok blitt mye mer sympatisk...

-

Vi burde ikke være så nærvøse, falle over beina på hverandre og krangle om hvem som sa rasist først, eventuellt kalle den som sa det først for en mye værre rasist fordi "den som fisen først ble var, er fisens far".

Rasisme handler vel i grunnen mer om samfunnsmønster enn enkeltmennesker og mer om fordømmselse enn fortvilelse. Og fortvilet burde man vel i alle tilfeller få lov til å være.

Hjorthen sa...

Jøss, ser ut som om Fjordfitte har fått besøk fra Anti-Psykopatisk senter her? Eller ihvertfall noen som bruker samme taktikk som de brukte på Dagbladets forum i sin tid, nemlig spamming av debatten med klipping og liming av andres argumenter uten å legge til noe fra eget hode, og gjerne på en slik måte at det er litt uklart hvem som faktisk er avsender. Her kan man jo ved både første og andre øyekast tro at det er Rina Karlsen som hiver seg med i debatten, men det er det altså ikke.

Den måten å debattere på synes jeg Fjordfitte rett og slett burde luke ut, selv om det vel vil medføre skrik om sensur og diskriminering.

Erlend sa...

Forøvrig er det kommet et interessant svar på Herlands innlegg her.

PER OLSEN sa...

Så dere Holmgang TV2 i kveld , hun hadde alle invandrerne på sin side med Sharif - og alle de andre. Hun fikk etablert en konstruktiv debatt. Damen er genial - hun har klart å ta spenningen ut mellom frontene. Jeg tar av meg hatten for henne !Dette har jeg aldri sett før i denne debatten

Fjordfitte sa...

Milton: hva har jeg vridd på??

At rasismevinkelen fikk størst medieoppmerksomhet i ambulansesaken er jeg enig i (naturlig nok når én av dem har bakgrunn fra Boot Boys og én har bekreftet at han slett ikke hadde en dårlig dag på jobben, men mener han handlet helt korrekt), men det er jo noe helt annet enn at påstander om rasisme ”dreper alle andre sider av saken” og blah blah, slik du først mente.

Anonym fra Hordaland/Per Olsen/Anti-Psykopatisksenter: Dette kommentarfeltet er kun for folk som er i stand til å tenke selv og formulere egne setninger. Kommentarer som bare består av sitater/URL-henvisninger blir derfor slettet.

Du oppfordres også til å holde deg til ett nick.

Sykepleier sa...

Fjordfitte
Hva med å skaffe deg litt innsikt i jobben til en Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral (AMK)

http://www.google.com/search?client=opera&rls=nb&q=AMK-sentral&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Du kan starte her.

Jeg har lest mange av dine høye og lave spark med stor glede , men denne gangen går du berserk og slår under beltestedet.

Fortid i Boot Boys er et like sykt argument som å si at Lars Gule ikke skal befatte seg med terrorismeproblematikk som er tidligere sprengstoffkurerer for terrorister.
Din overfladiske og hatske tonen til Hanne Nabintu Herland kronikk er ikke på nivå med Mandelas fred og forsonings linje som hun foretrekker.
Skamm deg Fjordfitte..

Tomas2 sa...

Jeg vil gjette på at andelen rasister blandt medlemmene av nynazistiske oranisasjoner er noe høyere enn i befolkningen forøvrig.

Noen som er uenig i dette?

Martine Votvik sa...

Hvorvidt tidligere tilknytninger til miljøer har noe å si for hvem man er 13 år etter...

Av en eller annen grunn valgte han å be om hjelp til å forlate miljøet.

Av diskusjoner med folk som har vanket i lignende miljøer har jeg en oppfatning om at en ikke "bare slutter å vanke der lissom..." Så en må vel i utgangspunktet være ganske uenig med det som skjer der for å i det hele tatt synes det er verdt det å ta det oppgjøret.

Det igjen sier vel lite om holdningene hans i dag.

Men det finner vi i allefall ikke ut utifra egne spekulasjoner.

Sykepleier sa...

Det var en fiffig analyse, som Politimesteren sa til Statssekretær Hadja Tadjik etter å ha blitt kalte en idiot etter en snirklete argumetasjonsrekke.
Kan vi derav konkludere med at store deler av venstrefløyen i Norge inkludert størrelser som Lars Gule og Hanna Kvanmo aldri burde ha befattet seg med det som senere ble deres livsverk ?

Om man sitter fast endimensjonale fortolkningsmodeller kan man ofte møte seg selv i svingdøren så hart at man går i bakken.

Jeg vil våge den påstanden at summen av Martine Votviks diverse fordommer og antipatier minst er på nivå ambulansesjåførens som hadde vanket han i Boot Boys-miljøet i sin ungdom.

Det fine med slike påstander er at de ikke kan motbevises.

Tomas2 sa...

For en del år siden hørte jeg en reportasje i radioen for dette prosjektet for å hjelpe ungdom ut av nynazist-miljøet.

Det var en typisk velmenende sosialarbeider eller noe slikt som snakket om at man måtte "få disse tilbake til samfunnet."

Jeg husker at jeg tenke allerede da:

Er det så lurt?

Hva skal disse menneskene gjøre i samfunnet?

Har samfunnet en mangel på voldelige rasister med svak dømmekraft, som jeg ikke er klar over?

Sykepleier sa...

Har samfunnet en mangel på voldelige rasister med svak dømmekraft, som jeg ikke er klar over?

Jeg fant en link her om voldlige idioter som angivlig skal være velintegrert.


Spørsmålet mitt til Tomas2 blir da hvor lenge skal de voldlige psykopater være på Guantanamo ?

Er det livsvarig fengsel som er din resept.

Eller skal de vie seg til politikken ?

Fem måneders fengsel for Yousuf Gilani etter at han har slått og sparket en mannlig slektning flere ganger i hodet og kroppen. Voldsofferet brakk nesen og ble sykemeldt i tre uker. En eventuell dom kan føre til ubetinget fengsel

Yousuf Gilani er i Drammen Byrett dømt til fem måneders ubetinget fengsel for legemsbeskadigelse mot sin svoger.

http://dt.no/apps/pbcs.dll/artikkel?Avis=DT&Dato=20010425&Kategori=SISTENYTT&Lopenr=370060010&Ref=AR

Tomas2 sa...

"Spørsmålet mitt til Tomas2 blir da hvor lenge skal de voldlige psykopater være på Guantanamo ?"

Jeg vet ikke hvor stor andel av befolkningen på Guantnamo som er voldelige psykopater men la oss si at det er noen:

Jeg synes ikke noen av disse bør få jobb som ambulansesjåfører i Oslo.

Sykepleier sa...

De bør med andre ord heller gå inn i politisk arbeide eller militant anti-rasistisk arbeide ?

Tomas2 sa...

Hva legger du i uttrykket
"militant anit-rasistisk arbeide"?

Martin K sa...

Hanne Nabintus forrige problematisering av kulturkonfliktene fra Aftenposten startet med: "Er det rart afrikanere voldtar når de kommer til Norge og erfarer hvor lite verdifull en kvinnes seksualitet er i den vestlige kulturen?". Oooh, hvilken akademisk grundighet. Er det rart at norske menn kjøper sex når norske kvinner ikke sprer beina? Er det rart at nårmænn er skeptiske til muslimer når alle muslimer støtter bin Laden? ER DET NOE RART, spør jeg? Hæ? Nå kan jo ikke en hvit nordmann kalle dem for Negre en gang uten at dem blir sure, hæ? Det er synd å se klassisk pub-oppgulp på trykk i Aftenposten. Man har vel oppdaget det under valgkampen: Grumsete debatter selger.


Så til rasismedebatten: Såvidt jeg veit har det blitt avsagt en midlertidig dom i denne saken fra granskningsutvalget, som slo fast at det var klare rasistiske undertoner i behandlingen av pasienten. Men jeg regner med at sykepleier og Milton ser på dette som nok et utslag av "Nådeløs hakking på enhver med hvit hud"?

Jeg gremmes.

Fjordfitte sa...

Jeg er enig i at Herlands oppgulp er kvalmende, men ellers jeg tror nok at d'herrer redacteurene oppdaget at grumsete debatter selger lenge før kommunevalgkampen i 2007...

Sykepleier sa...

Martin K Jeg slenger ut samme påstand om deg.
Er det rart SV går rett i dass som har politikere som blander religion,politik og rasisme ?

http://www.dagsavisen.no/innenriks/valg2007/article313206.ece

Jeg vil våge den påstanden at summen av Martin K diverse fordommer og antipatier minst er på nivå ambulansesjåførens som hadde vanket han i Boot Boys-miljøet i sin ungdom.

Det fine med slike påstander er at de ikke kan motbevises.

Men jeg regner med at Tomas2 og Martin K ser på dette som nok et utslag av "Nådeløs hakking på enhver med venstreekstremist"?

Tomas2 sa...

Sykepleier:
Men jeg regner med at Tomas2 og Martin K ser på dette som nok et utslag av "Nådeløs hakking på enhver med venstreekstremist"?

Har Martin Kolberg venstreekstremist?
Hvor har han den?

----

Spøk til side så har alle mennesker i Norge rett til å drive politisk arbeid og å uttale seg om politiske spørsmål. Derved faller alle sammenligninger med Gule, Gilani Kolberg(?!), o.l. til jorden.

Sykepleier må nok finne seg en ny måte å argumentere for at en tidligere Boot Boy som skjeller ut og kjører fra en alvorlig skadet mørkhudet person umulig kan anklages for rasisme.

Sykepleier sa...

Tomas2
Nok en fiffig argumentasjon fra den rettroende.

I følge dette resonement som en retroende islamososialist sikkert tror på selv er alså ikke yrker som journalistikk og akademisk forsker med Phd frikoblet fra politik.

Tomas2 sa...

Både forsker og journalist er yrker som kan ha med politikk å gjøre. Forstår ikke helt hva du prøver å si her.

Er 'islamososialist' det du kaller folk som ikke liker nazisme?

Sykepleier sa...

En islamososialist er et rettroende antirasistisk individ ,som kun tror på sine egen fortolkning av virkligheten.

Og alle som ikke bøyer seg for denne forklaringsmodellen er nazister.


http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=45&tekstid=698

Tomas2 sa...

Takker for samtalen.

Det er alltid gøy å presse litt på når folk gjør ting som å forsvare ambulansesjåførene, og se hvor lang tid det tar før de begynner å bruke begreper som 'millitante anti-rasister' og 'islamososialister'.

Martin Knutsen sa...

Jeg tror sannelig "sykepleier" er antipsykopat! Jeg behøver heldigvis ikke å stemple deg som "nazist", det holder med at du stempler deg selv som tulling.

Men det viser hvor problemet ligger i selve debatten: Hanne Nabintu legitimerer den type oppgulp som foregår på nettdebattene. En utstrakt teknikk blant trollere på høyresida er forøvrig å jobbe i tospann, en som skriver "intelligent" og en som bekrefter påstandene på folkelig vis.

Joey Motörvik sa...

Men hvorfor kan ikke alle være venner da? Det er så dumt når de voksne krangler...

Martin K sa...

Velsigne Cathrine Sandnes, forøvrig, med kronikk i Dagbladet.

joey: Joa, vi kan leke klappe leken!

Sykepleier sa...

Det er alltid gøy å presse fasictspirene litt.

Hvem samarbeider jeg med forøvrig ?

Det er nesten tragisk at Martin bekrefter venstreekstremistenes paranoide legning.


Det er bare rettroende islamososialister som synes det er ok å være psykopat.


Takk for meg.

Tomas2 sa...

Kanskje du kan prøve å utdype hvorfor du tror at denne saken har noe med islam å gjøre.

Anonym sa...

Kanskje Tomas2 kan prøve å utdype hvorfor han tror at han ikke er totalitær i sn tankegang.

Anonym sa...

Hver gang det blir avdekket rasisme i det norske samfunnet, blir det svart med at alt ikke er rasisme også om det virker slik. Snodig ikke sant!

Det er ikke tvil i denne saken. Hvite etniske norrmenn blir ikke kakka på panna med en penn av politiet og spurt etter personnummer, når han/hun ligger nede innsmurt i sitt eget blod og halvt bevisstløs. De blir ikke utsatt for et ambulanspersonalet som til de grader fraviker sine egne instrukser og viser total ignoranse for sitt eget fag og kunnskap. Vitner, som selv er sykepleiere, har vitnet om dette i denne saken. Helseutvalget har slått fast at det var rasistiske overtoner.

Hverken avisene, Marx Milton eller "sykepleier" har kunnet peke på slike eksempler med et slikt omfang av forrakt for rettigheter mot etniske norrmenn.

I de fleste tilfeller blir liknende ting tysta ned eller ignorert med at det ikke er rasisme og bare "guttestreker" og liknende bortforklaringer. F.eks. ble den somaliske gutten hørt for et år siden, som kunne fortelle at hans skolekamrater hadde prøvd å drukne ham under svømmehall besøket med klassen. Eller ble de vitner hørt, som kunne bekrefte at det ble skreket rasistiske banneord etter sykebilen, som kjørte han til sykehuset??? Hva med gutten som ble drevet ut og druknet av sine mobbere på grunn av sin hudfarge et annet sted i Norge enda lenger tilbake???

Jeg har hørt busssjåfører, butikkpersonal, sykepersonal med flere uttale rasistiske holdninger i Oslo mot ikke etniske norrmenn, uten at noen etniske normmenn gidder å ta til motmæle.

Jeg har selv blitt slått ned og kalt for svarting elsker, når jeg skulle klistre opp en antikrigsplakat og banket liggende på bakken uten at noen etniske norrmenn løftet et finger. En gammel norrman sto og så på, tydelig gla for det hele.

Rasisme må bekjempes på gata, i skolen, på arbeidsplassene.... All diskriminering må påpekes og argumenteres mot. Vi må reagere i vårt daglige liv. Det er eneste måten å bekjempe rasisme på. Den som tiger, samtykker og medvirker til et intolerant samfunn, hvor det ikke er rom for folk som skiller seg ut.

Men noen, som vil kalle seg for å være mot rasisme, blir mest engasjerte i å slå folk i hodet når de tar til motmæle mot rasismen. SKAM DERE!

Hilsen Liselott

Fjordfitte sa...

"Sykepleier": kommentarene dine er slettet i henhold til gjeldende regelverk, § 5.

Sykepleier sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

De fleste har ikke slike problemer med å uttrykke seg, som du virker å ha, uten å være diskriminerende. Du lager det til et større problem enn det i virkeligheten er.

Hilsen Liselott

Fjordfitte sa...

”Sykepleier”: du ber om fritak fra § 5. Dette kan ikke innvilges. Både fordi det ikke gis slike fritak og fordi Statcounter viser at du sannsynligvis lyver om ditt arbeidsforhold, noe jeg syns er særdeles usympatisk.

Hvis du derimot - mot all formodning – faktisk skulle være ansatt i NRK slik du påstår, tror jeg du snarest bør ta en prat med din arbeidsgiver om hvordan du som ansatt skal forholde deg til identitet og brukernavn på nett. Jeg vil tro NRK har retningslinjer mot at (angivelige) ansatte benytter bedriftens URL på den måten du har gjort her.

Sykepleier sa...

Livsfarlig AMK-rot

http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hedmark_og_oppland/4640217.html

Du er ikke fair.
Som jeg utrykkte meg var linken en henvisning til min arbeidsplass.

Jeg er sykepleier og linken henviser til min arbeidsplass.

De totalitære tendensene du viser er særdeles lite sympatiske

Takk for meg.

PS
FOR SIKKERHETS SKYLD SENSURER VEKK DETTE OGSÅ

Fjordfitte sa...

Linken pekte til NRK. Og regelverket burde være klart.

Når du ikke vil respektere kulturen og reglene her på stedet må du dessverre finne deg i at du ikke er velkommen.

Sykepleier sa...

Takk for erkjennelsen av at du håndhever en totalitær kultur.
Jeg har intet behov for å argumentere på denne nettside.

I god totalitær ånd kan du sensuerere dette og forrige innlegg for å kamuflere sporene etter den udemokratiske praksis.

Vi er alle like, men noen er likere enn andre.