søndag, november 05, 2006

The future's so bright

La oss si at din kjære lille hobby mistet glansen og du ble sur fordi du trodde det skulle bli vanskelig å finne en ny hobby som var like mrzm. Hva skulle du gjøre? Begynne med treskjæring? Nei, det var visst ikke noe for meg. Jeg tror jeg heller vil prøve å ødelegge Norge. Jeg tror det kan funke fordi a) jeg er pseudonym og dette er nettet = no rules! no ethics! og b) når jeg har ødelagt Norge vil det være utrolig mye å blogge om og da vil ens kjære hobby gjenoppstå som fugl føniks.

Metoden jeg skal bruke for å ødelegge landet er latterlig enkel. Jeg skal bare si det jeg egentlig mener. Ikke om de religiøse eller om de psykisk utviklingshemmede, men om FrPerne. Det er jo noe man normalt holder seg for god til fordi man plikter å være hyggelig mot de som har mindre håndbagsje og alt det der. Og på grunn av den mer eller mindre uttalte teorien om at dersom vi sier det vi egentlig mener om FrPerne kommer de til å få martyrstatus og da vil alle stemme på dem og så vil hele samfunnet eksplodere i rasistiske voldsorgier og alt vil bli ufattelig jævlig. Det er den teorien jeg går for, da. Jeg skal på en måte teste den ut.

Tenk deg alt vi kommer til å ha å blogge om hvis det virker. Du kommer til å takke meg. Tenk deg 'mann Siv som statsminister og Martine Aurdal som hoffnarr og minister for den hjemlige hygge. Kanskje hun kan skifte navn til Leni Riefenstahl? Per Sandberg og Ulf Erik Knudsen kan dra på total destruction tour hver dag. Runar "Rettferdig" Døving kan bli justisminister. Han er jo rett omsorgsperson.

Tenk deg at alle normale mennesker kommer til å være overvåket av det hemmelige politiet. Mobben styrer landet. De aller verste menneskene har makten. De som har schäfer! Europa vil sky oss. Vi kommer til å miste alt! Vi må melde oss inn i USA. Vi må ha dødsstraff! Vi må swear allegiance to the flag! Det kommer til å være korrupsjon overalt. Bygninger kommer til å rase sammen. Vi kommer til å sitte gråtende og kjæle med bøker av Stefan Zweig. Verden av i går kommer til å gå for enorme summer på svartebørsen. Og alt av Canetti. Simone de Beauvoir kommer til å bli forbudt. Og strengeinstrumenter. Og te! Og rødvin! Til og med valnøtter! Kan ikke ha fremmedkulturelle nøtter i det norske hjem! Antikvariatene blir stengt. Og bibliotekene. Og Cinemateket. Det blir forbudt å snakke georgisk. Vi kommer til å være avhengige av hemmelige alfabeter og å kommunisere i koder. Vi må sitte på parkbenker kledd i anonyme, beige trenchcoats og overlevere viktige beskjeder mens vi ser stivt rett frem.

Det kommer nok til å regne veldig mye i Norge på denne tiden. Det kommer alltid til å være kaldt og mørkt og guffent. Snøen blir aldri hvit igjen, bare grå og sørpete. Vinteren kommer aldri til å ta slutt. Det kommer alltid til å være november. Det kommer til å være mye forkjølelse og seiglivede infeksjoner, folk som dør av lungesykdommer. Alle kommer til å bo i mørke, fuktskadde leiligheter og alle må ha en forfulgt iraker gjemt på soverommet. På dagtid kan han sikkert skrive dikt eller spille cello. Med sordin! Det kommer til å bli en strålende blogg-gullalder. We must wear shades!

Men alt dette avhenger av at FrPerne kommer til makten, noe vi lettest kan ordne ved å gi dem martyrstatus. Og da må vi si det vi mener om dem. Så det oppfordrer jeg alle til å gjøre.

17 kommentarer:

Cassanders sa...

Det er jo egentlig litt interessant dette her, Fjorfitte. Hva slags holdninger skal en elite (med demokratiske pretensjoner) ha overfor *plebeierne* i et demo*kreatur*?

Nå er riktignok mange innen eliten for dannet til å erklære sin genialitet (og moralske overlegenhet) helt eksplisitt, men de har jo heldigvis mellom kvartdelen og halvdelen av befolkningen som kan løftes fram og fradømmes tankevirksomhet og moralitet. Det gir unektelig fine kontraster, da

Jeg prøver ikke å antyde at moralitet bør avgjøres med flertallsvotum, men tror kanskje det kunne vært nyttig med litt ettertanke -sånn innimellom den ritualiserte FRP-bashingen.

Cassanders
Half the lies they tell about me are true!
S.Gorn's Compendium of Rarely Used Clichés

—> erik ® sa...

Det var som faen! Overvåking, schäfere, bokforbud, pøblene regjerer, dårlig byggeskikk (korrupte partikamerater med utblandet betong?), hemmelige motstandsnett. Og det blir vel hurpeforræder Martine som blir tortursjef. Sikkert!

Det var som faen. Du behøver ikke gjøre dem til martyrer først, kjære deg. Fortell dette til de mest lutryggede på Blindern, sier jeg.

fehode sa...

Enig med Sady: Fitte hver dag!

Fjordfitte sa...

Cassanders: nei, jeg vet ikke helt hva slags holdninger eliten skal ha overfor oss plebeiere. Jeg har ikke gjort meg opp noen mening, og vet heller ikke om jeg bryr meg særlig mye om hva 'mann Siv eller vice presidenten mener om meg.

Men ettertanke er jeg tilhenger av, både for dem som driver med rituell FrP-bashing, hvem de nå måtte være, og FrPerne selv. Eller forresten... Ulf Erik Knudsen, han behøver ikke å drive med ettertanke. For jeg syns det er så urkomisk at han tror synagogen heter "den israelske synagogen". Tenke? Tenke seg om? Tenke etter? Nei, det passer visst ikke for den politiske eliten i vårt land.

Cassanders sa...

Ja det er mangt og meget å tenke på. Det kan vel til og med diskuteres om du egentlig tilhører plebsen i denne sammenhengen.
Riktignok kan du (sannsynligvis) teknisk sett gjøre krav på at du ikke har vært innvalgt til stortinget, ikke har vært direkte nevnt i maktuterdninger, osv. Men når det gjelder FrP-bashing tenker jeg ikke på pekuniære eller formelle maktposisjoner, men mer på forholdet mellom en intelektuell elite og røkla. Jeg er ikke mye i tvil om hvilken kategori du egentlig mener du hører hjemme i.

Cassanders
I've given you unlimited budget, and you've allready exceeded it!
S.Gorn's Compendium of Rarely Used Clichés

Fjordfitte sa...

Bu hu.

Anders H sa...

Fitta:
Du sliter, elitistiske hykler! Og jeg som trodde du var folkelig...

Anonym sa...

Er FrP også galt nå da.

Milton Marx sa...

Var det FRP-land du beskrev? Det minnet mest om gode gamle DDR.

Det skrekkelige FRP-landet handler mer om sult. Om sulten og elendigheten som kommer når John Fredriksen flytter tilbakem og ikke lenger holder skjult at han spiser småbarn. Og tannpinen. Den vil bli slem når alle tannlegene kun vil jobbe med skipsredertenner, mens alt av kirurger kommer til å forsvinne fra det offentlige for i stedet å legge inn silikonpupper på de rike.

Når Siv får makta kommer John Fredriksen og Røkke til å sitte der med silikonpupper, mens de slafser i seg småbarn med sine nye porselenstenner - vi andre må gå barbente rundt i snøen og selge svovelstikker.

Når FRP vinner har ikke folket annet valg enn å knuse ruter, og kjøpe hasj for pengene!

Cassanders sa...

La meg prøve å utdype litt, Fjordfitte.
Det er selvfølgelig helt ok at du og andre folk reagerer på de sidene ved FrP's politikk dere finner feil og/eller umoralsk (eller hva dere nå måtte mene).

Ironiseringer kan kanskje være effektivt i noen sammenhenger. Men veien fra ironi til forakt er ikke veldig lang, og når forakt for sak blir til forakt for mennesker og begynnr å bli unison, får i hvert fall jeg en følelse av ubehag.

En kan selvfølgelig mene at en betydelig del av den norske befolkningen egentlig er ført bak lyset av sleske og beregnende politikere, men selv jeg tror nok det ligger nokså mye forsøk på "å tenke selv" bak noen av de FrP-holdningene du ikke liker. Jeg tror til og med dette gjelder både for politikerene -og deres velgere.

Kanskje det kan være en slags forklaring på hvorfor ca 20 års FrP-bashing egentlig ikke har hatt noen særlig effekt?

I stedet for More of Same kunne tenke meg å høre dine tanker om en moraldefinerende elite: tror du den finnes?
Bør den åpent erkjenne sin eksistens?
og hva slags rolle skal den ha i et demorkati?

Peace
Cassanders
May the farce be with you

Fjordfitte sa...

Øh. Vi bor tydeligvis ikke i samme land. I mitt land (Norge) har folk bent over backwards i tjue år for ikke å si hva de mener om FrP og FrPerne. Jeg er lei.

Jeg er dessverre ikke særlig interessert i hva "en moraldefinerende elite" måtte ha for seg, da jeg foretrekker å tenke selv og definere moral utfra egne normer og samvittighet, så jeg kan ikke svare på spørsmålene dine.

Cassanders sa...

Vi bor definitivt i samme land, men opplever åpenbart virkeligheten forskjellig. Det står deg selvfølgelig fritt å tenke, mene og diskutere akkurat hva du selv vil (og finner viktig). På toppen av det hele er det din blogg :-)

Lykke til!

Cassanders
Having lost sight of our goal, we must redouble our efforts!
S.Gorn's Compendium of Rarely Used Clichés

Fjordfitte sa...

Der fikk jeg noe å tenke på, gitt. Kan jeg virkelig tenke, mene og diskutere akkurat hva jeg selv vil? Det skakke værra mulig!

Kontrabande sa...

Jeg tror Anders er forelsket i Fjordfitta...

Nyx sa...

Ikke minst med tanke på all denne realitetsbristen som fjordfitte legger for dagen når det gjelder FrP, så skal man ikke se bort fra at det ligger en ikke så liten porsjon narsissisme i all denne FrP-velger-bashinga. Det må bare ikke få godtfolk til å la svindle og bedra av intellektuelt korrupte elitister, til å tro at politikk handler om et valg mellom velgere. Politikk handler om valg mellom alternative politiske tiltak. Og ingen mistenkeliggjøring eller bakvaskelse kan rokke ved det.

Anders H sa...

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1529716.ece

-------

Kontrabande har nok ganske rett i det han skriver.

---------

Nyx, har du noe mer synsing på saken?

Cassanders sa...

hmmmm,
du mener å oppføre seg som en ungomsskolegutt: erte eller plage jenter de er hypp på? Dere bommer på skiva. Jeg er _alt_ for gammel for slikt. Og for den del, hadde jeg vært interessert, måtte jeg vel hatt nokså sterk personlighetsforstyrrelse for å tolke FF's respoms som positiv.

Siden jeg av og til gløser innom denne sammenvevde delen av blogosfæren, kommenterer jeg saker som interesserer meg -eller som er så dumme at de fortjener kommentar.
Seså, nå fikk jo til og med dere en :-)

Cassanders
A formalist is a person who cannot understand a theory unless it is meaningless.
S. Gorn's Compendium of rarely Used Clichés