søndag, januar 07, 2007

Min drømme-tv-serie

Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg ble temmelig forbløffet over det nærmest totalt mannlige universet i Jul i Tøyengata og Tv2s julenøtter. Jeg skjønner at manusforfatterne, bakmennene så å si, må være menn, men hva så? Lever de i en verden utelukkende befolket av menn, og trives de i så fall med det? Ja, kanskje det. Ikke for at Jul i Tøyengata og julenøttene er så viktig, men regn med at de folka kommer til å jobbe i norsk tv og film de neste tjue-tretti åra. Og regn med at det betyr at det ikke er siste gang ingen kan nomineres til "beste kvinnelige hovedrolle" når Amanda-prisen skal deles ut.

Vi er vel alle enige i at noe må gjøres. Noen andre får ta seg av film og teater. Jeg skal lage tv-serie. En tv-serie der vi skal gå over lik, bokstavelig talt snuble over dem. En skikkelig dritt-tv-serie. En tv-serie du kommer til å elske.

Serien skal handle om en uhyre hensynsløs seriemorder som dreper unge gutter og mishandler dem seksuelt, både før og etter at døden har inntruffet. Morderen holder en hel by som gissel, et helt folk lever i skrekk, flere generasjoner av menn og gutter traumatiseres dypt og inderlig osv, osv. Vi følger politiets og ekspertisens arbeid med å fakke den slemme morderen. Sentralt i serien står æresprofessor Johanna Galgeberg som obduserer ofrene. Det blir mange lange, dvelende scener fra obduksjonssalen, der vi følger Galgebergs nitide og ofte sjokkerende arbeid med de nakne, kvestede mannskroppene. Her skal det skjæres opp og sys igjen like there's no tomorrow. En del kroppsdeler skal også tilbake til sitt opprinnelsessted. Det er som om de mange obduksjonsscenene konstituerer et overgrep i seg selv, særlig når de akkopagneres av professor Galgebergs iskalde, nedrige kommentarer og hennes tendens til å holde opp avskårne kjønnsdeler til allmenn forlystelse for patologistudentene som bivåner det hele. Galgeberg jobber nemlig best for et publikum. Dessuten liker hun å få folk til å le.

De som er med:
Tonje Stemland (Ap), Oslos politimester, hvis "første pri" (hennes uttrykk) er å sørge for at folk blir arrestert, fengslet og fortrinnsvis dømt uten at noen har lest sakspapirene.

Tonje Stemland jr (tidligere leder av Oslo AUF), hennes datter, særboer med en ganske kvapsete vanekriminell og mafiamistenkt som har bestemt seg for å studere semiotikk i fengselet.

Tutta Stahr-Lieber Stoltenfelt (Ap), ”Tutta” blant journalister, justisminister med røft image og statsminsterdrømmer, i mellomtiden stiller hun gjerne opp på photo shoots utkledd som sheriff (bevæpnet) uten at noen ser noe galt i det.

Tora Busk (Ap), riksadvokat.

tidligere statsadvokat Laura Kvikkstad (Ap), hennes erkefiende, muligens sinnsyk, men ingen vet sikkert. Jobber for å få erklært Busk inhabil og innsatt seg selv som setteriksadvokat i forbindelse med seriemordersaken.

Johanna Galgeberg, patolog, æresprofessor i rettspatologi ved Hawaii University, definitivt sinnsyk, men betraktet som genial. Hjemkalt av justisministeren i forbindelse med saken.

Brynhild Christiane Melden (née Johnsen) (H), forsvarsadvokat og medieyndling som drømmer om å bli justisminister.

Farzana Baloch (uten å være klar over det medlem av både Sarpsborg Arbeiderparti, Oslo Arbeiderparti og statskirka), tidligere etterforsker ved Oslo politikammer, nå trafikkpoliti i Jolly Kramer-Johansens gate etter å ha blitt tatt av seriemordersaken av politimester Stemland personlig som fryktet at jobben som etterforskningsleder ikke var representativ for Den muslimske kvinnen. Litt hard på flaska (Lagavullin) og selvfølgelig lesbisk.

Hedda Hylland Johansen (V), rikssynser med doktorgrader i sosiologi, antropologi og rettspatologi, for tiden leder av forskningsprogrammet ReVit SocPat (Revitalising social antropology and forensic pathology in the public mind). Drømmer om å bli den nye Johanna Galgeberg.

Runa Blinding, bitter forbruksforsker som vil benytte seriemordene til å lansere seg som mannsforsker. Døv og blind, men allikevel forbløffende pratsom.

Ivana Neumanova, hennes dumme venninne, en biperson.

Alexandra Eek (FrP), sleazy korrespondent for Sveriges Radio med en utøvende interesse for velutviklede tenåringsgutter og derfor seriemordersaken, den obligatoriske svensken som skal sikre delfinanisering og at serien blir solgt til SVT med sendetidspunkt 00.30 tirsdag kveld.

Tilde Trøtterud (tidligere AKP (da det var populært), senere Ap, H, FrP og Det liberale Folkeparti, alt etter hvilken avis hun er redaktør for i øyeblikket), redaktør og kommentator som skriver rett fra levra om mordofrenes personlige ansvar i saken. Trøtterud skaffer seg også agentur på the male burqa, et beskyttelsesplagg mange foreldre kjøper til sønnene sine og som fornuftige gutter bruker av sin egen frie vilje.

Ørn Horten, en lykkelig og stort sett godmodig familiefar fra Grenlandsområdet som er politimester Stemlands hovedmistenkte uten at noen forstår hvorfor, men det er kanskje fordi han er mann og mordere statistisk sett er menn, noe som i dette tilfellet utgjør skjellig grunn til mistanke.

Charlotte Oxviken, rockemusiker og eneste overlevende øyenvitne i seriemordersaken, varetektsfengslet på ubestemt tid med brev og besøksforbud etter å ha slått ned og kvestet den mannlige kulturjournalisten Terje, politimester Stemlands yndlingsnevø.

Drita, ulovlig innvandrer og vaskehjelp i en del bedre hjem, blant annet hos Tutta (30 kr/t), riksadvokat Busk (28,50 kr/t), politimester Stemland (14 kr/t), forsvarsadvokat Melden (mot fri rettshjelp ved behov), korrespondent Eek (lønn etter avtale) og professor Hylland Johansens muse og "informant". Sitter på avgjørende opplysninger om mange av de involverte og fordi hun is not really here og bare kan si mopp, støvsuge, tørke støv, polere, grønnsåpe og ja (men ikke nei) betraktes hun dessuten som en meget troverdig og rettmessig representant for Den muslimske kvinnen.

En hel skokk med vakre, unge gutter som drepes og kvestes seksuelt på de mest utilgivelige måter. Det de har til felles er blankt, blondt hår, fiolblå øyne og velbygde kropper. Og feilfrie tenner.

En del kjekke menn og noen mer fallerte som opptrer i relasjon til seriens hovedroller, seksuelt eller familiært.

Jolly Kramer-Johansens gate, en gate der mange av mordene finner sted.

14 kommentarer:

Hjorthen sa...

Rett og slett fantastisk!

Jeg tror Ørn Horten er min favoritt i dette persongalleriet, men det var sterk konkurranse!

...men er morderen mann eller kvinne?

Fjordfitte sa...

Jeg kan overhodet ikke røpe morderens kjønn! Men hittil er altså Horten den eneste man har skjellig grunn til å mistenke.

Hjorthen sa...

Jeg holder en knapp på Oxviken. Hun har jo alltid vært mere vill enn tam!

lotten sa...

Haha! Applaus!
Jeg ler så det gjaller fra Vålerenga til Sentrum.

Fjordfitte sa...

Ja, Oxviken sitter jo allerede inne for vold. Men husk at ingen har lest sakspapirene.

lotten sa...

Hva med Tilde Trøtterud som oppnår dobbel nytelse gjennom å leve ut sin sadisme fysisk, for deretter å refse mordofrene på opphøyet redaktørplass? (Opphisset av denne dobbeltheten begynner hun kanskje tom. å illustrere kommentarene sine med tegninger som illustrerer hvor dumme de drepte blondinebassene må ha vært.)
Salget av male burqa tar av, avisen hennes øker opplaget, og i tillegg får hun markert seg som nådeløs kommentator og følgelig fremmet sin fantastiske journalistiske karriere.

Samtidig må det sies at jeg ikke helt stoler på den døve og blinde Runa Blinding heller.

Fjordfitte sa...

Et godt poeng. Trøtterud bør absolutt refse mordofrene på redaktørplass, ikke bare omtale dem og komme med velmente, moderlige råd. Ondsinnede tegninger av de drepte er en selvfølge.

Det er også helt riktig observert at Trøtterud har økonomiske interesser i saken.

At mistanken rettes mot stakkars Blinding overrasker meg imidlertid. Kjenner ikke til noen blinde og døve seriemordere i den samlede litteratur om emnet. Men i denne serien der folk konsekvent er kvotert inn på bakgrunn av kjønn, etnisitet og andre uheldige variabler kan selvsagt alt skje.

Iversen sa...

Sålenge NRK produserer skal jeg se på. Hvordan skal det castes?

Fjordfitte sa...

Vel, vi ser etter mer eller mindre fallerte skuespillerinner over 40, og jeg har sant og si ikke så veldig god oversikt over markedet. Det eneste som er sikkert er at Liv Ullmann skal spille æresprofessor Johanna Galgeberg.

Britt M. sa...

Fantastisk bra!! :D Men vi har da kun én Ane Dahl Torp...Som Ivers påpeker; hvordan skal dette castes?

Britt M. sa...

Hehe,sp kommentaren først nå! Fallerte skuespillere over 40 er det derimot et bedre marked for, så nå har jeg virkelig fått troa på dette prosjektet :)

Bastet sa...

Du må jo ha med en trøndersk skuespillerinne på 30 år (les: undertegnede). ;)

Ja til flere kvinnelige roller i stykker, filmer og serier skapt av kvinner.

Og ja til flere avkledde, vakre og unge menn. La det være med noen mørke også! :D

Fjordfitte sa...

Du er nok for ung til å være fallert skuespillerinne. Gi det ti år, så får vi se. Ellers kan jeg trøste deg med at Anne Krigsvoll er innkvotert som distriktsrepresentant.

Og ja, de mennene som skal opptre i denne serien skal definitivt være avkledd og det er overhodet ikke noe krav at det skal være kunstnerisk nødvendig.

Lindkvist sa...

Jeg la da vitterlig inn en kommentar i går, men den er tydeligvis ikke kommet med. Men jeg sa noe sånt som:

Ha-ha. Helt genialt. Gleder meg til å se. TV-serien vi alle har savnet. Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Og så sa jeg: Men Liv Ullmann som Galgeberg? Så mer for meg Anne Marit Jacobsen eller Sossen Krogh. Skjønt Ullmann klarer sikkert strabasene hun også.

Nå ser jeg at hele rollelista er kommet og den tilsluttes. Dette må jo bli bra.