fredag, mai 11, 2007

Fabian Stangs sjarmskole

Den fabelaktige Fabian fra Frogner har en drøm. Om å bli ordfører. Men er han mann nok for oppgaven? Har han sjarm nok til å vinne velgernes gunst? Selv tviler jeg på om Fabian - "Nalle" blant venner - er riktig person. Hans sterkeste kort er antagelig ansiktsantropologien. Ansiktsantropologisk sett har han visse likhetstrekk med Diffen, et ganske stort, bredt ansikt med lubne kjaker. Dette taler til Fabians fordel, for en ordfører kan ikke være skranglete bygd eller ha et magert ansikt. Kan ikke se ut som en vanlig gatejunkie. Det passer seg simpelthen ikke! Samtidig er det noe veikt og skal vi si infantilt over Fabians smil. Det ikke nødvendigvis noe unormalt. Barnlig begeistring over egen fortreffelighet er jo et kjennetegn ved de fleste Høiremenn. Og det er deilig å være rik, hvem kan vel nekte for det?

Men altså. Det er noe med Fabian - "Nalle" - som ikke helt stemmer. Kanskje er det det at han mangler sjarm og it-faktor? Tenk om Fabian-effekten bare blir tap, nederlag og kommunisme! Tenk så pinlig og guffent. Da vil navnet Fabian være brennmerket for evig tid. Derfor har jeg opprettet Fabian Stangs sjarmskole, et akademi der vi utelukkende skal hengi oss til å øke Fabians Stangs sjarm og utvikling. I første leksjon skal vi se på Fabians stilvalg og se hva som er riktig og hva som er feil stil for en høiremann med en bitteliten borgermester i maven sin.

Tenkeren Fabian
Her ser vi den alvorlige og tankefulle Fabian i en lekker rosarutet skjorte. Et friskt og moteriktig valg som særlig vil trekke velgere i de priviligerte familier og på jussen. Men det kan bli for mye av det gode. Her ble det over load med highlights og brunfarge som ikke ser helt naturlig ut, noe som virker lite mandig. Dette kan dessverre vekke avsky i visse velgergrupper.


Caffe latte-Fabian
Her har den urbane kaffebar-Fabian fått frem smilet. Blazeren er mørk og konvensjonell - kanskje en tanke kjedelig? - og blusen er sosialistisk oransj. Fargen krasjer stygt med det rosasprengte ansiktet. Ikke så vellykket, Fabian! Dette er sikkert populært blant SV-ere, kommunister, straffedømte, uteliggere og alskens tapere som reker gatelangs. Men har de menneskene stemmerett?


Svigermors drøm-Fabian
Her forsøker Fabian å appellere til eldre kvinner med en pervers forkjærlighet for sjenerte og veloppdragne school boys. Men antrekket han har valgt er altfor kjedelig og nærmest aseksuelt. Den teltlignende ullgenseren skjuler mannekroppens konturer og trekker oppmerksomheten vekk fra Fabians maskulinitet. For å vinne må Fabian være dristigere, vise mer hud og bruke mandigheten sin mer strategisk. Så treigt som dette må Fabian aldri mer fremstå hvis han skal ha noe håp om å vinne velgernes hjerter.

Nå har vi gjennomgått endel momenter hva angår Fabian Stangs sjarm, sex appeal og velgertekke. Dagens leksjon viser oss at Fabian må jobbe hardt med sin sjarm og utvikling hvis han skal kunne løfte Høire. Han bør forsøke å bli mindre tilknappet og kontorrotteaktig i stilen. Ikke så tekkelig, gutt! går budskapet til Fabian. Samtidig har vi sett at vår Nalle har mye potensial og at han er en gutt som vil mye. Jeg er faktisk overbevist om at han kan løfte Høire bare vi klarer å løfte frem hans sjarm og utvikle ham. Så det er noe vi skal jobbe masse med her på Fabian Stangs sjarmskole i tiden frem mot det spennende kommunevalget.

5 kommentarer:

Avil sa...

Så glad Erna blir når ho smugles dette i kveld.

Flopsy sa...

Haha, kostelig! Mangler bare terningkast på de forskjellige antrekkene og deres tilhørende hudkulør..

Fjordfitte sa...

Terningkast - selvfølgelig! Dette er et strålende pedagogisk virkemiddel vi vil benytte på Fabian Stangs sjarmskole i tiden fremover. Dette virkemiddelet vil helt sikkert lette læringssituasjonen for en såpass tungnem gutt som Fabian.

Trønder uten Bart sa...

Hvem er Diffen? Du mener vel ikke Guffen?

M Knutsen sa...

Hmm, i serien "Høyre holder kurs" bør vel Erna Solbergs foredrags-runde om "Ting du kan gjøre mens du er sykemeldt (og fremdeles synes synd på deg selv)" bli en skikkelig klassiker.