torsdag, mai 31, 2007

Høyreblogging

6 kommentarer:

Sexy Sadie sa...

Jeg har enda ikke fattet vitsen med såkalte tankesmier.

Avil sa...

SS: Det er fordi ein del folk syns dei går på for lite møter, så for få folk får høyre alt det fine dei tenker. Så samlar dei seg på møter utan eigentleg annan meining enn å berre seie alt det som dei ellers ville sagt om dei var på møte. Utan å få vite av møteleiar at dei snakkar utanom. Og så får dei jatte i veg om alle tankane dei har som dei meiner andre burde høyre, i lag med andre sjølvhøgtidelege folk. Eigentleg genialt, dersom det innebar at andre møter vart støvsugd for sånne folk. Men nei. Dei har uttømelege behov.

Hjorthen sa...

Haha, en genial kommentar Avil!

Martin K sa...

Nei, avil, tankesmier er faktisk ganske skumle våpen reint politisk: De sørger for å sende en evig strøm med høyt utdannede folks meninger ut i det offentlige rom betalt for av folk som har spenn å legge ut. Hvilket vil si at det offentlige rom blir mer og mer kjøpt og betalt og gir lobbygrupper *mye* mer makt. For hvem har vel råd til å holde en 5-10 akademikere med lønn for å produsere argumenter for, skal vi si, liberalismen, om ikke kapitalen? Hvem gidder å finansiere en tenketank for å bli kvitt fattig-situasjonen i Oslo?

Osv. Look to the US, der har de neokonservative først nå begynt å miste definisjonsmakten de vant på 90-tallet. Sett i tilegg til den møkk elendige standarden på norsk journalistikk så får man et skuespilldemokrati med noen få sentrale pengesterke aktører som de ekte makthaverne.

Og jadda, jeg veit at lett ironisk negativ argumentasjon er det kule og tøffe i blognorge, gjerne med noen intim-koselige følerier lagt oppå. Jeg er bare så møk lei av det...;-)

Avil sa...

Eg er ein sånn skummel akademikar. Du kan få meg for 20,50.
Eg er arbeidsfri frå oktober.

Fjordfitte sa...

det er vel en god anledning til å ta seg jobb i en tenketank og la noen skumle bakmenn betale for å sende dine meninger ut i det offentlige rom.

Lurer på om folkene bak Civita føler seg litt snytt, forresten. Jeg har kanskje ikke fulgt så veldig nøye med, men det eneste jeg har fått med meg fra den kanten er at
-det er urettferdig og fært at ingen FrP/Høyre-velgere gidder å ta jobb som journalist
-privatskoler og privatisering er kjempebra, litt uklart hvorfor
-det er bare Kristin Clemet og Lars Svendsen som vet hva liberal/liberalist betyr, alle andre nordmenn har misforstått

Jeg klarer ikke å se det skumle ”reint politisk” med dette, det er vel mer tragikomisk.