tirsdag, mai 22, 2007

Oh, no! I'm feeling spalta

For bare et år siden var jeg en blussende ung blogger. Var et storøyd og lykkelig barn i en ny og spennende verden. Nå er jeg så gammel og utvaska. Og det i den grad at jeg har nådd spalta-nivået innen blogging. Spalta-nivået er nådd når man begynner å irritere seg over hva og hvordan andre bloggere skriver og ikke minst hvordan de oppfører seg i kommentarfeltene. Spesielt for mitt tilfelle er at man irriterer seg over at det har dukket opp masse folk som pludrer på en uutholdelig servil og smiskete måte. Æsj! Så kvalmt.

I tillegg er jeg på rask vei mot Writer’n-stadiet der man mener at blogging var mye bedre før. Det plager meg veldig mye at jeg snart kommer til å begynne å mene dette. Det er nesten ikke til å holde ut. Jeg må forsøke å stanse denne utviklingen på en eller annen måte. Må få tak i et slags anti-ageing produkt for min blog personae. Men hvordan? Hvor skal man henvende seg? Det virker som om det er tabu å snakke om dette, enda jeg er temmelig sikker på at mange opplever det samme, at de gjennomgår en slags rapid ageing prosess der nesten alt som er nytt virker masete og unødvendig, og man selv plutselig er blitt en lallende olding som ikke skjønner noe av det som foregår.

En annen lei ting med å bli gammel er at man slutter å bry seg. Før tenkte jeg veldig eller i alle fall ganske nøye over alt jeg la ut, men nå poster jeg alt mulig piss som faller meg inn. Noe dette er et godt eksempel på.

*sukk*

47 kommentarer:

Undre sa...

Hehehehe ...

Jeg sier ikke mer. ;)

saccarina sa...

Jeg tror det er en pandemi.

Ta to valium og fortsett med det.

Martine Votvik sa...

Til å poste alt mulig piss som faller deg inn poster du påfallende skjeldent med tanke på at du har blitt en lallende olding...

Mitt forslag til deg når du begynner å irritere deg, prøv heller å føle en moderlig varme for de små klossete nuskene. La tanker som: "Research fra VG, ikke dårlig." "Oi, konsis tankegang, bedre enn i går." og "Se, en hel setning uten skrivefeil." Strømme gjennom deg imens du leser.

Tenk hvilken lykke du da går i møte, timesvis med pludrefryd dag etter dag.

Slalom Rushtid sa...

Jeg tror noe av forklaringen kan være at Du er så elokvent at det meste fremstår som dustete pjatt i forhold, O Allmektige Fitte. Søk trøst i det faktum at Du beriker utallige liv med hvert ord Du poster, uansett tema eller budskap.

Håper jeg var passe servil og smiskete nå.

Milton Marx sa...

Veldig bra, altsåh

;o)

Avil sa...

Eg er sikkert gravid. Eg tok nemleg til meg det med den servile smiskinga. Og blei sur for eg syns det var heilt på sida. Og om eg meiner det, er det så logisk å ta det til seg. Hurra.

Fjordfitte sa...

Martine Votvik: dette var faktisk et godt råd. Plutselig ser jeg at jeg har gått glipp av veldig mye lykke fordi jeg ikke tenker på den riktige måten.

Hjorthen: ja, nettopp. Det er selvfølgelig helt latterlig å irritere seg over at andre hygger seg og har det trivelig. Men allikevel...

Slalom Rushtid: du holder stilen!

Avil: eg er nok også gravid. For hvis noen skriver noe generelt tror jeg alltid det gjelder meg personlig. Men jeg tenkte absolutt ikke på deg. Du er kanskje en ny blogger, men du er nok en veldig gammel sjel.

Tonje Brustuen: where ever you are, you are so vindicated.

Hjorthen sa...

Av alle årets nye bloggetilvekster så er jo Avil den aller fineste!

Fjordfitte sa...

Oj da, nå på du passe deg, ellers kommer din indre Tonje til å finne ut at du er Avils odalisk.

lotten sa...

Haha! Host host.
TB-syndromet kan dessverre ramme selv de beste blant oss;)

Men ja, Avil sin er fin. Veldig fin.

Drusilla sa...

Jeg er iallefall glad jeg er anonym så jeg ikke risikerer å få et uberinternt tullesyndrom oppkalt etter meg i en overskrift, til glede for alle fremtidige arbeidsgivere og andre som ikke har forutsetninger til å skjønne hva det handler om. Dårlig gjort, synes jeg.

Writer'n sa...

Det gleder meg at du husker mine velvalgte ord.

Etter hva jeg kan se er det Fjesbok som er i skuddet for tiden. Der får folk enda bedre plass til maleriske beskrivelser av selvfølgeligheter, rom i fleng til katte/klemme bilder samtidig som de blir overvåka, klassifisert og sortert. Der er det mye ugjort, Fjordfille...mye. Legg ut deg selv og se hvor mange mennesker som husker deg. Jeg ble i allefall rystet over alle som ville være venn med meg. Såpass skremt at jeg etter tre dager sletta hele greia..fag eller ikke fag.
Det er ubehagelig nok å få så mange venner, om ikke POT skal sitte og glane på dem også.

På den andre siden vil dette føre til færre blogger. Det er en god ting med alt.

Writer'n sa...

Men hva er tb syndromet?

Klypa sa...

Det forundrer meg at så mange "kjente" bloggere applauderer noe som ikke kan kalles annet enn et simpelt personangrep. Ekstra imponerende siden hetsingen kommer fra en som selv ikke står frem med fullt navn.

Noe med liv og lære som skurrer for noen av dere?

For øvrig enig med Drusi.

Avil sa...

Eg syns dette kommentarfeltet utvikla seg veldig meiningsfylt.

Fjordfitte sa...

Jøss, dette var noe jeg overhodet ikke reflekterte over. Det er vel sånn det er å bli en lallende olding. Da er det bra at blogspot er så fleksibelt at man slett ikke behøver å stå for sine ord.

Ok, cached siden blir liggende noen uker, men la oss da håpe og tro at potensielle arbeidsgivere og andre som søker etter informasjon på nett evner å skille mellom skitt og kanel.

Klypa: grunnen til at ”så mange "kjente" bloggere applauderer noe som ikke kan kalles annet enn et simpelt personangrep” (dvs hele 2 stk erfarne bloggere, det var jo bare lotten og Hjorthen som applauderte noe særlig) er sannsynligvis
a) at de ikke oppfattet dette som et simpelt personangrep eller
b) at de også er lallende oldinger

Klypa sa...

Pent av deg å endre, Fjordfitte.

Klem fra Klypa.

Writer'n sa...

Men hva ER tb syndromet?

Hjorthen sa...

Jeg ER jo en lallende olding, så det er jo ikke noe å lure på for mitt vedkommende. Men jeg reflekterte heller ikke over dette.

Jeg oppfatter det heller ikke som noe simpelt personangrep,(kanskje snarere tvert i mot?) men innlegget er vel såpass blogginternt at Drusilla har helt rett i at det var unødvendig på grensa til ufint å bruke fullt navn i overskriften. Sikkert også i min kommentar, så hvis det er mulig å redigere det bort så hadde det vært veldig fint om bloggeier kunne gjort akkurat det?

lotten sa...

La la la la la.

Fjordfitte sa...

Hjorthen: jeg prøvde hardt å få frem edit comment-funksjonen, men til slutt måtte jeg kaste inn håndkleet. Så da sletter jeg heller kommentaren.

Det er sant at dette slett ikke var ment som noe personangrep, men ja, man må jo huske haremsdebatten for å skjønne det. Grunnen til at jeg trodde at the world wide internett var et passende sted for en intern spøk av denne type må være at noen har byttet ut hjernemassen min med sagmugg.

Writer’n: at det skal være så vanskelig, da. Syndrom er bare et synonym for nivå. Hva nivået består i forklares i postens første avsnitt (linje 4-8).

Writer'n sa...

Åhhhhh.. TB er Spaltet-eieren. Jeg trodde det var en annen tb, og hadde følgelig vansker med å parre ord med identitet.

Uansett er jeg glad for at du sakte klatrer opp til mitt nivå. Dine logrende kommentarpudler får virkelig frem det beste i deg!

Eka sa...

Writerns nivå? Betyr det at Fjordfitte snart skal skrive sentimentale skildringer fra Georgia?

Fjordfitte sa...

Å ja, den dagen jeg når Writer’n-stadiet er det bare å sette seg på første fly til Tblisi.

Writer'n sa...

Tbilisi...husk den i'en.

Undre sa...

Fjordfitte: Du må inn og endre URL'n også, for så lenge det står navn der vil du få søketreff på frasen selv om overskrifta er endret.

Ellers oppfattet jeg dette innlegget som "nå skjønner jeg hva hun følte" i forhold til TB, og det var derfor jeg lo siden TB i sin tid fikk masse pes og pepper, men nå er det flere av oss andre som er på samme "irritasjonsnivå" selv (så den som ler sist ler best).

Sexy Sadie sa...

Som en beundrer av den her blogg så tar jeg det her til meg.

Tonje sa...

Undre har rett. Den som ler sist, ler best.

Og den som ligger på gulvet og ruller seg i krampelatter har forøvrig forsikret seg ved at denne siden for alltid kommer på førsteplass i google:

http://www.tonjebrustuen.com/

Undre sa...

Hæhæ! Ja, det var jo også en måte å ta tyren ved hornene, Tonje.

Jeg var vel aldri videre enig i "haremskonklusjonen" din, men samme det, dette trekket her står det respekt av! :-D

Fjordfitte sa...

Undre: Jeg trodde URL-adr ville endre seg automatisk, det skjedde forrige gang jeg skifta overskrift på en post . Men hvis du vet hvordan man gjør det så feel free…

Sexy Sadie: takk for det. Fint at noen vil stå i skammekroken sammen med meg.

Tonje Brustuen: ja. You win.

lotten: vi må nok gå på eldrefylla med Saccarina. Kanskje Bokken Lasson kan bli med også!

lotten sa...

Haha, dette blir bare mer og mer morsomt!
Og det var før jeg så at jeg skulle på eldrefylla med FF, Saccarina og Bokken Lasson!
Vi skal vel ikke ha med Writer`n også? Voff voff.

Writer'n sa...

Sorry, jeg lufter ikke bikkjer.

lotten sa...

Det var godt å høre. Da får vi bare forsøke å holde ut at han fortsatt rir rundt på grisen sin gjennom bloggerby.

Fjordfitte sa...

Joda, klart Writer'n må få være med. En sånn angstbitersk, liten chihuahua i veska er et fint og damete accessoir.

Undre sa...

Fjordfitte: Etter å ha snoka litt i Bloggersystemet så tror jeg at du ikke får endret URL til innlegget.

Fjordfitte sa...

Nei, det ser ikke ut til at det går. Sorry, Tonje!

Tonje sa...

Jeg kunne sagt det var greit og at du var tilgitt, men det ville skapt en alt for trivelig stemning i kommentarfeltet til at jeg kan godta det. :)

jarle sa...

det må jo gå; send epost til bloggeradminene!

Fjordfitte sa...

Tonje: he he, det er så klart noe vi må unngå.

Jarle: tja, vet ikke om det er nødvendig når det viser seg at Brustuen er såpass hardkokt og robust.

Writer'n sa...

(Tenner telys)

Fjordfitte sa...

Å, det er noe jeg har glemt å fortelle deg, Writer’n. 16. mai befant jeg meg tilfeldigvis i trøndernes hovedstad og da benyttet jeg som vanlig anledningen til å tenne et lite bål ved trehusbebyggelsen, bare til ære for deg. Da kosa jeg meg assa. Mytji lys å mytji varme!

klypa sa...

Si ifra neste gang du er i barteby, Fjordfitte. Jeg spanderer en øl. Type Dahls.

Kjipt at du ikke fikk med Dagbladet og VGs kontorer i bålet ditt, forresten. Jeg hadde på følelsen at det var nettopp ditt verk det der.

Writer'n sa...

Det er alltid godt å være den kvinner tenker på når de strever rundt i fremmede byer. Enten det nå er som en trygg følgesvenn i forma av det mentale bildet av en chihuahua i håndveske, eller som en flammende lidenskap.

Godt å vite at man kan være der for noen småpiker..

(tenner telys, og plasserer en liten eske cleenex ved sida)

Brage sa...

Du er fæl til å begå orddelingsfeil! Sånn. Var ikke det passe surmaga?

Habben sa...

Det er litt vemodig å lese bloggen din uten å bli irritert må jeg si.

Fjordfitte sa...

Uff da, det må jeg bare beklage. Jeg skal nå gjennomgå saken og se på mitt forbedringspotensiale.

Mytteristfitte sa...

Hei Fjordfitte jeg har blogget om deg og håper du vil ta en titt