søndag, mai 06, 2007

Fjordfitte kårer Norges viktigste mosjonister

Først må jeg konstantere at norske mosjonister har valgt å være uviktige. Og at de er parasitter på toppidretten. Hva hadde mosjonistene egentlig vært uten toppidretten, forskning besørget av toppidrettsmiljøet og utvikling av løpesko og annet utstyr beregnet på toppidrettsutøvere? Svaret er: ingenting! Eller nada på spansk. Mosjonistene hadde sikkert fortsatt hinket rundt i turnsko fra 1930-tallet og pådratt seg kneskader og andre plager. Så det så.

Det beste jeg kan si om norske mosjonister er at de har lykkes på turer i skog og mark. Gudene vet hva de holder på med. Kanskje de fisker litt, tar seg en dukkert eller griller på et svaberg. Dessuten sies det at de drikker øl og vin i friluft, noe som åpenbart kan være skadelig for barn og unge og som må betegnes som det reneste anarki i vårt ellers så velordnede samfunn. Jeg vil hevde at picnic er en aktivitet som ikke kan betegnes som fysisk fostring i det hele tatt. Personlig er jeg noe av en ekspert på picnic. Og det skal jeg si deg, at å se på en picnic er som å se maling tørke.

Er dette idrett?!

Nei, ingen seriøse eksperter kan påstå at disse folka driver med idrett. Såvidt jeg vet finnes det ikke en gang noe VM for tur i skogen, picnic og lignende. Det sier sitt om hvor lite viktig slike aktiviteter er.

Hva hadde skjedd om Norges mosjonister sluttet å jogge, grille eller gå tur? Ingenting, sier jeg deg. Absolutt ingenting. Eller nada på spansk.

Så når jeg tenker meg om blir det litt vanskelig å kåre Norges viktigste mosjonister. Så jeg tror jeg avlyser hele greia.

7 kommentarer:

abre sa...

Og en del av dem er jo til og med på bærtur.

Viktig eller ei, du ville fått min stemme. Mosjon med mening!

Petter sa...

Jeg som trodde at rusletur i skog og mark kunne være godt for sjelen. Rekreasjon og avkobling, rett og slett. Kan jeg har tatt så feil?

tullerusk sa...

Det verste med disse mosjonistene må være er at de har så lite respekt for eliteidretten, den som betyr noe. Og så er de så selvtilfredse. Ja, av og til virker de bent frem lykkelige, tross deres innlysende ubetydelighet. Det er en gåte.

Esquil sa...

vel. å kåre de viktigste mosjonistene blir seff på linje med å snakke om en elite blant mosjonister.

på den annen side kan du merke deg at mens makthaverne ikke mosjonerer er det en påfallende høy prosent av ungdomspolitikerne som gjør det, noe som kan (eller ikke kan) indikere at neste generasjons makthavere vil ha mosjon som arena for ideutveksling og nettverksbygging.

(og forresten folkens, en tier på at innlegget ikke egentlig handler om mosjonister)

Sigve Indregard sa...

Jeg syns det er viktig å påpeke at den svenske toppidrettsutøveren Henke Larsson driver med mosjon på siden av idretten sin.

Dessuten kan det ofte se ut som noen toppidrettsutøvere driver med mosjon mens de toppidrettsutøver, men her er det viktig å ikke la seg lure. All den tid de bedriver toppidretten i toppidrettsrammer, er det toppidrett. Mosjonister kan per definisjon ikke bedrive toppidrett, selv om de skulle løpe like fort eller treffe målet like godt som Beckham en gang i blant.

Men hvem er egentlig Norges viktigste mosjonist? Det er uten tvil Petter Solberg. Den folkelige stilen og den klare evnen til å være som mosjonistene og snakke med publikum, gjør ham viktigere enn noen annen mosjonist. Noen vil kanskje hevde at han bedriver toppidrett, men det er feil. Motorsport er sport, ikke idrett.

Fjordfitte sa...

Gledelig å se at det finnes så mange eksperter på området. Når man tenker seg om dette uhyre komplekst. Derfor er behovet for ekspertise desto større. Sport, idrett, topp- elite-, fysisk fostring, gym, trim, mosjon.... det er ikke rart folk blir forvirra.

Håkon sa...

Hmm, mosjon?

Den dagen mosjonistene slutter å snakke om idrett har ..., hm ... , har Norges idrettsforbund ett særforbund mindre?

Nå vel, veldig bra mosjonert, fjordfitte.