onsdag, august 08, 2007

Forum Blikktromme går på barrikadene

Ah. Aaaaaaah. Jeg er glad for å kunne meddele at Forum Blikktromme har fått et nytt medlem, nemlig Preben Z. Møller. Preben er 32 år gammel, hvit, mann, heterofil og dessverre sosiolog på toppen av det hele. Preben er en av de mange som har dårlige erfaringer med den såkalte statsfeminismen. Preben har våknet opp til en feministisk bakrus. Derfor har han skrevet boka ”Pen søker trygg - hvordan kvinner undertrykker menn”. Wow, det skal bli spennende lesning. Tipper dette er et verk absolutt blottet for surt oppgulp og generelle banaliteter. En ting vi kan lære av Preben er at kvinnen krever at mannen skal kjøre bilen. (Jeg tillegger: ofte adlyder han uten å mukke, noe som viser hvor dypt undertrykkingen går.) Og at kvinners drømmemann helst skal tjene dobbelt så mye som henne, og at hun – kvinnen – søker trygghet i det gamle patriarkatet. Dessuten har ikke Preben så mange venner som har flyttet inn hos jenter. Foreløpig er det litt uklart om boka ”Pen søker trygg - osv” er basert på forholdene i Prebens vennekrets eller om det er utført noen form for sosiologisk forskning. Vel, det er kanskje ikke så nøye. Det går kanskje litt over i hverandre type ting. I alle fall. Forum Blikktromme gjør seg bemerket!

Les om Prebens kamp i Kuksure Tidende.

9 kommentarer:

zoziologi sa...

hahahaha! Bare å grattulere! Den som hæler kan jo driste seg til et gjørmebad i den spesielt rævdårlige masteroppgava som boka er bygd på: http://www.duo.uio.no/publ/iss/2006/41823/pen.pdf

Jeps. La oss slå et par stive permer rundt detta her, må de ha tenkt de kara fra Kagge. Ellers er det vel verdt å nevne at han, som sosiologer flest, intervjuet ti tolv stykker før han felte sine grusomme dommmer over samfunnet og pendler som har svingt for langt. Minst!

Sexy Sadie sa...

Hvordan kan det ha seg at det er så mange elendige mannelige sosiologer i omløp?

Fjordfitte sa...

Det må vel noe å gjøre med materialet de kommer fra. Som alle vet er pjokker og menn på sosiologi grunnfag noe av det aller verste og døveste i hele verden. Og alle mannlige sosiologer stammer derfra. Antar at det forklarer saken.

Lindkvist sa...

Ha-ha. Ergret meg også over hans synsing og lurer på hvorfor slikt får bli gitt ut i bokform. Men media elsker jo alle som går ut mot feminismen. Så har man debatten gående...

Martin K sa...

Hmmm. Oppgaven suger, det er ikke noen tvil om det. Fyren skrivert som en engasjert 16åring. Men samtidig, den gir seg faktisk ut for å "“undersøke hvordan kvinner kan bidra i produksjonen og reproduksjonen av destruktive maskulinitetsformer.” Som egentlig ikke er så gæli tenkt og ganske interessant. Med mindre dere er tilhengere av rosenfjert-feminismen, da ;-)

Fjordfitte sa...

Eh… så vidt jeg kan se er det ingen som har kritisert Prebens gode intensjoner. Problemet er ikke intensjonen om å skrive en god oppgave, men at han ikke klarer å gjennomføre, at han ikke har noe annet å komme med en enn høyst forvirret tilstandsrapport fra egen vennekrets.

At emnet som sådan er interessant er irrelevant i sammenhengen.

Martin K sa...

Da er vi enige ;-)

Sexy Sadie sa...

Jeg har nå lest den og jeg synes datamaraterialet var litt tynt.

Fjordfitte sa...

He he. Og det er vel det minste problemet med oppgaven hans.