tirsdag, februar 27, 2007

I enkelte kulturer

Nytt fra Kuksure Tidende:

Fouzia Hashi forteller at i enkelte kulturer er det kvinner som får ansvaret for voldtekt. Det kan være nok at de har gått alene, eller kledd seg utfordrende.

Ja, slik er det faktisk i enkelte kulturer. For eksempel i Aftenpostens redaksjon.

14 kommentarer:

Avil sa...

Eg trur ikkje Aftenposten meiner det alltid er kvinnene si skuld. Dersom gjerningsmannen er av "utenlandsk opprinnelse" kan dei sikkert dele skulda mellom seg.

Fjordfitte sa...

He he. Tror også det er sesongavhengig. Hvis kvinner går alene i gatene i sommerklær har de antagelig mer ansvar for gatevolden. Men nå vinterstid er jo kvinnene så innpakket. Så nå kan det ikke være voldsofrene som utløser volden. Vel, jo, hvis de går alene, da.

saccarina sa...

Ligger ikke Aftenpostens redaksjon nærmere en ukultur enn en kultur? Om man skal være litt nøye med definisjonene?

Fjordfitte sa...

Jo, det er det noe i. Vi får ringe prestene og be om hjelp. Pater Pollestad, pastor Torp og Ludvig Nessa kan sikkert hjelpe oss.

Cassanders sa...

De apellerer til imamene, ser jeg.
Det kunne jo være noe. Jesus og Mo ligger allerede foran i løypa. Og lo and behold, sistnevnte leker til og med med tanken om kjønnslikhet, (i rettferdighetens navn).

http://www.jesusandmo.net/2007/02/22/hijab/
http://www.jesusandmo.net/2007/02/26/fair/

Men alvorlig talt. Siden statistikken viser at 67 % av overfallsvoldtekter siste året er gjort av menn med midt-østen/afrikansk opprinnelse, hvorfor skal en prøve å skjønnmale det? Korrigerer en for befolkningsandel er overhyppigheten 200-300%.


Cassanders
sier neitakk til omniburkafication

Anonym sa...

http://www.dagbladet.no/kultur/2007/02/27/493386.html

Menn må tildekkes!

Cassanders sa...

Jeppers,
Og når mainstream islam endelig får seg til å akseptere homsing (sånn om en 200 års tid, om trenden fremskrives) må jo menn også tildekkes fordi de kan komme til å friste andre menn ;-)

Cassanders
In cod we trust

Anonym sa...

Men når kulingen føyker snøen inn bak pelskanten på fjellanorakken, og isklumpene pakker seg tunge på øyevippene, bør du enten holde deg innendørs, eller være godt forberedt på Oslo fra sin aller verste side.

lotten sa...

Tante Kuksur fortsatte å terpe på kvinners ansvar i debatt hos NRK i kveld, samtidig som hun insisterer på at hun ikke gir kvinner ansvaret for voldtekt.

Fortsatt ryddig språkbruk fra den kanten mao. Kan hun ikke snart bare innrømme hva hun faktisk har skrevet? Den vakre tegningen som ledsaget artikkelen ville hun forøvrig ikke kommentere.

Kari Glomstulen sa...

Tante Kuksur sa vel ikke noe særlig annet enn "Det udekkede kjøttet er problemet. Hvis hun var på rommet sitt, i sitt hjem, med hijaben på, ville det ikke ha skjedd noe."

Hijaben kan forveksles med fjellanorakk , men hijab eller lignende er nok å foretrekke.

http://www.abcnyheter.no/node/31494

Lena Larsen har muligens noen gode råd å gi oss ?

Iskwew sa...

Haugsgjerd skjønner fortsatt ikke forskjellen på seg som privatperson og seg som redaktør i Aftenposten. Og hun fikk selvsagt alt for stor plass i debatten i går.

Forøvrig har jeg opprettet et fond for å sende advokat Ihlebæk til Sydpolen. Enveisbillett-til-Sydpolen-fondet.

Fjordfitte sa...

Vel, jeg syns det er bra at holdninger som Haugsgjerds blir debattert, selv om det fort kan bli litt debatten om debatten. SMS-meldingene nederst på skjermen viste dessverre at hun ikke er alene der nede i gørra.

Må si det mest bisarre var at hun faktisk tror at kvinner er "glade for" å få slike råd fra Aftenposten. Det er bare så utrolig at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.

Kari Glomstulen sa...

Når det gjelder advokat Ihlebæk kan man godt bruke pervers VG-debatt terminologi.

Hadde det vært opp til meg, hadde vi opprettet en fangekoloni på Bjørnøya, eller Jan Mayen for peverse advokater og kukksure journalister. Da hadde ihvertfall ikke DE fått muligheten til å finne på faenskap her i Norge.

Anonym sa...

Sjekk flg lenke;
http://www.enjoydiary.net/no/Lexidh/diary?date=2007-02-27

Les det om voldtekt - dette er vel ikke den skarpeste kniven i skuffen...?