søndag, februar 04, 2007

Litt mer om Frode, Truls og Bjarne

I mitt utrettelige arbeid med å tilføre litteraturhistorien sterke og flotte mannsskikkelser har jeg boret dypere i psyken til Frode, Truls og Bjarne. Her er resultatet.

Tobarnsfaren Frode er gift med professor Hedda Hylland Johansen eller førsteamanuensis Runa Blinding. Han er impotent, muligens som en ettervirkning av at kona tvang ham til å sterilisere seg.

Truls er samboer uten kontrakt med justisminister Stoltenfelt. Han forsørget henne gjennom jusstudiene, men etter at barna kom har han jobbet deltid. Han gjennomgikk en personlig krise da hun ble justisminister og han begynte å bekymre seg for pensjonspoengene. Dette resulterte i parterapi og selvrealisering. Han begynte først på keramikk, men fant seg etterhvert til rette i nudistforeningen.

Bjarne Daltorp, eller Bjarne T. Daltorp som han egentlig heter, er sønnen til Tilde Trøtterud. Noe som kanskje kan forklare hvorfor han er så fucka up seksuelt og intellektuelt og hvorfor han stadig havner i voldelige situasjoner han ikke kan kontrollere, men som gir sterk skyldfølelse. Bjarne T. Daltorp er sterkt preget av sin barndom i skiftende hippie-kollektiver der teoretisk marxisme og tilgjort frigjorthet var viktge bestanddeler. Han har i flere år hatt et av og på-forhold med sin barndomsvenninne Tonje Stemland jr, som har en dyssosial personlighetsforstyrrelse. Hun mishandler ham jevnlig emosjonelt og tidvis fysisk, men Bjarne forstår ikke dette fordi hun på gode dager er svært sjarmerende og vittig. En gang anmeldte han henne for frihetberøvelse (innesperring i en kjellerbod), men anmeldelsen ble henlagt av Oslo Politikammer grunnet manglende bevis. Bjarne har forresten en flott hårmanke og rødlig skjegg.

Ingen kommentarer: