torsdag, januar 19, 2006

Shah Mohammed Rais og Jørgen Hattemaker

Nei da. Ingen skal være i tvil om at det er forskjell på Shah Mohammed Rais og Jørgen Hattemaker.

Selvmordsforsker Frida Nome i Dagbladet:
”Behandlingen bokhandleren har fått av UDI er et eksempel på misforstått nitidighet i utlendingsforvaltningen. Da UDI trakk tilbake visumet handlet de korrekt ifølge Schengen-regelverket og utlendingsloven. Men var det nødvendig å være så ivrige i tjenesten? Kunne man ikke valgt å overse Rais avisuttalelser?”

Uh, dah. UDI handlet altså korrekt ifølge Schengen-regelverket og utlendingsloven. Men er det nødvendig, da? Må norske byråkrater virkelig følge norske lover? Kan vi ikke heller bare følge loven when nobody is looking, for eksempel når dumme kebab-Muhammed fra den fattige landsbyen søker om visum, og så kan vi være litt smidige og hoppe over loven når det gjelder rike og intellektuelle kjendiser?

Jo, Frida. Dette var et veldig godt forslag fra din side. Kreativt, liksom. Jeg syns det er helt herlig at noen endelig har kommet på at vi kan ødelegge samfunnet ved å utradere prinsippet om likhet for loven. Tusen, tusen takk.

UDI-direktør Trygve Nordby i Aftenposten:
"Den støtten Rais har fått har løftet saken frem. Den tillit som Rais vises gjennom støtten beviser indirekte at returplanen fra Norge er ærlig og vil bli gjennomført, ellers ville han aldri fått slik støtte".

Trygve, Trygve, stakkars deg. Jeg skjønner at du er flau over lovverket og den norske visumpolitikken. Men er det nødvendig å synke så dypt? Må du skjemme deg ut så totalt? Kan du ikke engang vise et milligram respekt for folks evne til logisk tenkning?

Nei?

Ikke en gang et eneste lite milligram, altså?

Du kunne jo bare ha sagt som sant er, at du er instruert fra høyere hold om å se bort fra det gammeldagse prinsippet om likhet for loven, og at det er derfor du snur på hælen og gir den rike og berømte Rais en spesialmeny ingen av hans visumsøkende landsmenn noensinne kan drømme om å få. Jeg tror nemlig du ville fått det bedre med deg selv hvis du prøvde å være ærlig.

Ingen kommentarer: