søndag, april 29, 2007

Bør kvinner røke?

Sigaretten er snart det eneste
lyspunktet på kvinnen
F. BeutelrockDenne ondskapsfulle bemerkning stammer fra en lite galant Adam. En trøst er det jo at alle menn ikke mener det samme. Men vi bør ikke bare blåse av det, for det er nå en gang ikke så få som tenker som denne herren. De kan fremdeles ikke avfinne seg med at kvinnen nødvendigvis må føre sin likestilling med mannen like til sigaretten.

Men ærlig talt: behøver vi virkelig å bruke sigaretten som bevis på at vi er blitt selvstendig tenkende og handlende personer? Er det virkelig så veldig viktig for oss å plassere en sigarett mellom leppene ved en hver passende og upassende anledning, for å berolige eller stimulere oss? Hører det virkelig til vår kamp for likestilling å ta opp alle mannens uvaner? Det som i begynnelsen av vårt århundre var en uhørt ting, nemlig en dame som røkte offentlig, det er i dag en ren selvfølgelighet. Men derfor er det ikke blitt særlig mer kledelig. Naturligvis finnes det situasjoner i arbeidstiden eller fritiden da en sigarett virker stimulerende og selskapelig. Når sigaretten virkelig smaker oss, når den hjelper oss til å overvinne en forlegen pause eller en viss usikkerhet, eller når den behandles virtuost mellom fingrene på damen, vil nok selv Adam være glad for at vi tenner oss en.

Men det Adam ikke finner særlig tiltrekkende, er den kjederøkende Eva, med grå teint og gule fingertupper. Hun har tobakksrester på tennene og evig og alltid en sigarett dinglende i munnen – ingen Adam vil falle for henne.

Derfor, kjære Eva, tenk godt over hvorfor, hvor og hvordan du røker. Røk sjelden, og hold sigaretten pent, røk aldri på gaten eller på trikken, og først og fremst: inhalér aldri.

Det er ingen hemmelighet at kvinner som røker mye, kan pådra seg alvorlige skader, og at alle kvinneleger er ulykkelige når en kvinnelig røker kommer i lykkelige omstendigheter. En sigarett skal nytes – man skal ikke røke fordi man ikke kan unnvære sigaretten. Og husk alltid – det finnes atskillig bedre måter å gjøre seg tiltrekkende for Adam på, enn ved å tenne en sigarett.


Neste gang i Den fullkomne Eva: farene ved utvaskete og subbende nattkjoler, frynsete brystholdere og hva sjaskethet i denne retning kan medføre for ens ekteskap og vennskap.

5 kommentarer:

lotten sa...

Ah, jeg gleder meg allerede til neste gang!
Så deilig det er å lære om hvordan man kan være en fullkommen Eva for selveste Adam.
Jeg antar Adam misliker berusede kvinner også? Og ufine kvinner med vulgært språk?

Fjordfitte sa...

Naturligvis! Slik er det. Bråkjekkheten overlater vi til mennene, hos oss venter de å finne kvinnelighet. Det betyr ikke at vi skal være tilgjort, og utelukker heller ikke at vi skal være det amerikanerne kaller a good sport.

jarle sa...

når kommer "bør kvinner snuse?"

venter i spenning!

M.K. sa...

Hei, noen av oss liker jenter som røyker rullings og har en personlig erfaring med å f.eks. hogge ved.

Anonym sa...

Må legge til en annen ting, at det er ødelegger kvinners helse langt raskeres enn en manns helse ved å røyke. leste i et helsemagasin at kvinners vinning ved å halvere røykingen ikke hjelper på noen måte, men hos menn vil det ha en positiv helsevinning å kutte ut røyken... så sånn sett er det langt verer for kvinner å røyke hvis man er i f.,eks "festrøykerstadiet" . bare enn sånn apropo da jeg leste saken..