tirsdag, april 17, 2007

Veldig sjokkert, altså

Pressemelding: jeg er veldig sjokket over Månefestivalens angrep på Islamsk råd, altså. Jeg er veldig opprørt, altså. Dette er veldig unorsk oppførsel som jeg aldri hadde trodd at gode nordmenn kunne finne på, altså. Slikt er nemlig ikke en del av norsk kultur. Norsk kultur er jo hardingfele, bunad, potetkake og andre pinsedag. Det er også viktig å være klar over at det ikke står i Norges lover at man kan oppføre seg slik. Og det er grunnen til at jeg ikke tror at det er noen i det norske miljøet som står bak dette.

Når det er sagt kunne jo Islamsk råd tenkt seg litt bedre om noen ganger og satt seg litt bedre inn i sakene de uttaler seg om. De kunne latt være å provosere nordmenn og stille seg i front slik at de gjør seg sårbare for stadig nye angrep.

Tidligere leder av Islamsk råd, Lena Larsen kunne for eksempel latt være å påstå at homofile muslimer ”ikke eksisterer”. Det er da ikke så rart at folk blir provosert av slikt. Det passer jo ikke så bra i vår kultur å juge på den måten om en utsatt gruppe med forhøyet selvmordsfrekvens. Islamsk råd kunne nok forsøkt å forstå vår kultur og komme oss nordmenn i møte på en bedre måte slik at folk ikke hele tiden fikk inntrykk av at de representerer the boogey man.

Når pressetalsmannen for Central Jamaat-e Ahl-E Sunnat menighet mener det er relevant å snakke om at Kadra Yusuf er "pen og har en fin kropp" kunne for eksempel Islamsk råd ha tatt til motmæle og sagt at slik trakassering av kvinner fra moskeen ikke er passende.

Når Basim Ghozlan, i sin rolle som forstander i Det islamske forbundet sier at det bør være mildere straff for å voldta prostituerte enn å for voldta andre kunne Islamsk råd også ha kommet på banen. De kunne med fordel ha klargjort om dette synet på voldtekt er gangbar sharia eller bare forstanderens private tanker.

Men uansett. Uansett om Islamsk råd har provosert mange og er oppfattet som særdeles kontroversielle i mange kretser er jeg innmari sjokkert altså. Hadde aldri trodd at noe sånt kunne skje altså.

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Er dette sånn ironi, liksom?